Inkluzivna Konferencija u Rovinju: Turizam Dostupan Svima
Novosti
Naslovna
 > 
Novosti
 > 
Inkluzivna Konferencija u Rovinju: Turizam Dostupan Svima

U razdoblju od 27. do 29. rujna, djelatnici Učilišta Studium i sudionici projekta "Turizam Dostupan Svima" sudjelovali su u poticajnoj konferenciji održanoj u Rovinju. Cilj ove inicijative je razvoj preduvjeta za implementaciju pristupačnih turističkih usluga za osobe s invaliditetom (OSI).

Tijekom putovanja, zajedno s predstavnicima ciljne skupine, 15 osoba s invaliditetom iz Slavonije, učili su o projektu i obrazovnim prilikama za turističke animatore s fokusom na OSI. Konferencija, koja se održala u Specijalnoj bolnici Martin Horvat, okupila je preko 120 sudionika, osigurala platformu za razmjenu iskustava, raspravu o pravima OSI te istraživanje mogućnosti prilagodbe okoline.

U sklopu putovanja organizirano je i karijerno savjetovanje za ciljnu skupinu, usmjereno prema kvalitetnoj procjeni vještina i interesa. Upitnici su pridonijeli personaliziranom profesionalnom usmjeravanju i poslovima u skladu s karakteristikama sudionika s invaliditetom.

Osim toga, putnici su imali priliku dijeliti iskustva s članovima ciljane skupine iz partnerskih organizacija u Istarskoj i Brodsko-posavskoj županiji.

Daljnja provedba projekta uključuje pilot program "Turistički animator za OSI" s minimalno 12 nezaposlenih osoba s invaliditetom iz Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske i Istarske županije. Planira se i uspostava Centara za cjeloživotno profesionalno usmjeravanje OSI kako bi se potaklo zapošljavanje i motiviralo osobe s invaliditetom za aktivno sudjelovanje na tržištu rada.

Sudjelovanjem na konferenciji, jačamo kapacitete ciljne skupine, izražavajući nadu da će daljnja provedba projektnih aktivnosti nastaviti u pozitivnom i inspirativnom okruženju.

Više o projektu možete pročitati ovdje: https://uciliste-studium.hr/projekti/turizam-dostupan-svima/

Ostale vijesti

Novosti
07.12.2023.

Kako implementirati VR Tehnologiju u obrazovanje odraslih?

U sklopu Erasmus+ projekta "VR Training Toolkit for VET Centers", 5. i 6. prosinca održali smo edukaciju na temu primjene virtualne realnosti u obrazovanju namijenjenu djelatnicima i predavačima učilišta. Tijekom dva dana edukacije zajedno sa stručnjacima iz Culex XR Studia, tvrtke specijalizirane za razvoj i primjenu virtualne tehnologije i sadržaja: - naučili smo što su […]
Pročitaj više
Novosti
06.12.2023.

Što sve trebate znati o Europskim digitalnim vjerodajnicama: Vodič za ustanove za obrazovanje

Europske digitalne vjerodajnice za učenje elektronički su zapečaćene digitalne evidencije koje osoba dobiva kako bi certificirala svoje učenje. Mogu se dodijeliti za formalno obrazovanje, osposobljavanje, internetske tečajeve, volontiranje i slično. U sklopu projekta IQ-DigitS cilj nam je upoznati ustanove za obrazovanje odraslih i strukovno obrazovanje sa sustavom za izdavanje europskih digitalnih vjerodajnica i pomoći im […]
Pročitaj više
Novosti
04.12.2023.

Heidi

U studenom nam je započela provedba novog Erasmus+ projekta - HEIDI: Increasing the employability of Higher Educated adult Immigrants through the evaluation, Development, and certification of their qualifications and skills.  Projekt HEIDI razvijen je u suradnji s partnerima iz Norveške, Španjolske, Austrije, Litve, Njemačke i Estonije: FURIM Institut, Norveška - Centar za savjetovanje te istraživanja i razvoj u području […]
Pročitaj više
1 2 3 64

Nastojimo pridonijeti 
povećanju zapošljivosti

Provedbom EU projekata priliku za besplatnim edukcijama najčešće imaju marginalizirane skupine ljudi kao što su trajno nezaposleni, osobe s osnovnim obrazovanjem te osobe s nižim razinama kvalifikacija.
EU PROJEKATA
0
EDUCIRANIH OSOBA
0
+
USPJEŠNOST PROJEKATA
0
%
Prvi/a saznaj o novostima i promotivnim akcijama Učilišta Studium

#pokrenise #promijenisve
#usmjerikarijeruupravomsmjeru
©2023 Učilište Studium - ustanova za obrazovanje odraslih
Website by 
Ascentia Digital
menuchevron-downchevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram