Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije pranje i održavanja odjeće, rublja i stolnog rublja u smještajnom objektu provodi se redovitom nastavom u trajanju od 100 sati.
Ishodi učenja ostvaruju se dijelom teorijskom nastavom i poučavanja u ustanovi u trajanju od 40 sati, a dijelom učenjem temeljnim na radu u smještajnim objektima različite vrste i kategorije u trajanju od 60 sati.
U okviru vođenog procesa učenja i poučavanja predviđene su i vježbe u specijaliziranim prostorima ustanove gdje se kroz situacijsku i problemsku nastavu simuliraju uvjeti iz svijeta rada.
Po završetku programa izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije pranje i održavanje odjeće, rublja i stolnog rublja u smještajnom objektu koje se upisuje u e-radnu knjižicu.
Završena osnovna škola
Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije Priprema jela uz potpuno iskorištavanje namirnica. provodi se redovitom nastavom u trajanju od 200 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu.
Ishodi učenja ostvaruju se dijelom teorijskom nastavom u ustanovi, u trajanju od 54 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 110 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 36 sati. Po završetku programa izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije Priprema jela uz potpuno iskorištavanje namirnica koje se upisuje u e-radnu knjižicu.
Završena najmanje trogodišnja srednja škola smjera kuhar ili slastičar
Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije Priprema jela za posebne oblike prehrane provodi se redovitom nastavom u trajanju od 175 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu.
Ishodi učenja ostvaruju se dijelom teorijskom nastavom u ustanovi, u trajanju od 50 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 105 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 20 sati. Po završetku programa izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije Priprema jela za posebne oblike prehrane koje se upisuje u e-radnu knjižicu.
Završena najmanje trogodišnja srednja škola smjera kuhar
Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije Priprema hrvatskih tradicionalnih jela.
provodi se redovitom nastavom u trajanju od 325 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu.
Ishodi učenja ostvaruju se dijelom teorijskom nastavom u ustanovi, u trajanju od 40 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 205 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 80 sati. Po završetku programa izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije Priprema hrvatskih tradicionalnih jela koje se upisuje u e-radnu knjižicu.
Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije priprema i posluživanje barskih mješavina provodi se redovitom nastavom u trajanju od 175 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu.
Ishodi učenja ostvaruju se dijelom teorijskom nastavom u ustanovi, u trajanju od 47 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 93 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 35 sati. Po završetku programa izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije Priprema i posluživanje barskih mješavina koje se upisuje u e-radnu knjižicu.
Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije priprema i ukrašavanje složenih slastica, provodi se redovitom nastavom u trajanju od 175 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela programa na daljinu u stvarnom vremenu.
Ishodi učenja ostvaruju se dijelom teorijskom nastavom i poučavanja u trajanju od 35 sati, dijelom praktičnom nastavom u trajanju od 120 sati a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika u trajanju od 20 sati.. Po završetku programa izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije priprema i ukrašavanje složenih slastica koje se upisuje u e-radnu knjižicu.
Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije priprema jednostavnih slatkih jela, provodi se redovitom nastavom u trajanju od 225 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela programa na daljinu u stvarnom vremenu.
Ishodi učenja ostvaruju se dijelom teorijskom nastavom i poučavanja u trajanju od 55 sati, dijelom praktičnom nastavom u trajanju od 118 sati a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika u trajanju od 52 sati.
Po završetku programa izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije Priprema jednostavnih slatkih jela koje se upisuje u e-radnu knjižicu.
Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije Rezbarenje namirnica od neiskorištenih ostataka hrane provodi se redovitom nastavom u trajanju od 175 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu.
Ishodi učenja ostvaruju se dijelom teorijskom nastavom u ustanovi, u trajanju od 44 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 100 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 31 sat.
Po završetku programa izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije Rezbarenje namirnica od neiskorištenih ostataka hrane koje se upisuje u e-radnu knjižicu.
Program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije poslužitelj hrane i pića provodi se redovitom nastavom u trajanju od 1000 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu.
Ishodi učenja ostvaruju se dijelom teorijskom nastavom u ustanovi, u trajanju od 330 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 595 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 75 sati. Po završetku programa izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje djelomične kvalifikacije poslužitelj hrane i pića koje se upisuje u e-radnu knjižicu.
Program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije priprematelj jednostavnih slanih jela provodi se redovitom nastavom u trajanju od 1275 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu.
Ishodi učenja ostvaruju se dijelom teorijskom nastavom u ustanovi, u trajanju od 290 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 855 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 130 sati. Po završetku programa izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije priprematelj jednostavnih slanih jela koje se upisuje u e-radnu knjižicu.
Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije Osnove obrade živežnih namirnica provodi se redovitom nastavom u trajanju od 300 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu.
Ishodi učenja ostvaruju se dijelom teorijskom nastavom u ustanovi, u trajanju od 115 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 162 sata, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 23 sata.
Po završetku programa izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije Osnove obrade živežnih namirnica koje se upisuje u e-radnu knjižicu.
Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije osnove ugostiteljskog posluživanja provodi se redovitom nastavom u trajanju od 300 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu.
Ishodi učenja ostvaruju se dijelom teorijskom nastavom u ustanovi, u trajanju od 115 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 162 sata, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 23 sata
Po završetku programa izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije osnove ugostiteljskog posluživanja koje se upisuje u e-radnu knjižicu.
Cjelokupno trajanje programa: 180 sati. Teorijski dio programa u trajanju od 72 sata izvodi se u učionici ustanove. Praktični dio programa u trajanju od 90 sati i vježbe u trajanju od 28 realiziraju se pojedinačno u opremljenom praktikumu ustanove. Realizaciju praktičnog dijela programa osposobljavanja polaznika nadzire stručna osoba.
Kuhar welness i dijetalne kuhinje
Uvjeti za upis:
-završena srednja škola u zanimanju kuhar
-sanitarna iskaznica
-liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za poslove kuhara wellness i dijetalne prehrane