PROGRAMI OBRAZOVANJA
Turizam i ugostiteljstvo
Jednostavni poslovi u zanimanju slastičar
Odabire i priprema namirnice za pripremu slastica, priprema jednostavnije slastice te pomaže u pripremi i pravljenju složenijih slastica.
Prijavi se

Cjelokupno trajanje programa: 190 sati. Teorijski dio programa u trajanju od 35 sati teorijske nastave izvodi se u učionici ustanove, a 10 sati vježbi i 145 sati praktične nastave izvodi se u ugostiteljskom objektu

Pomoćnik - slastičar

Uvjeti za upis: -Završena osnovna škola
-Navršenih 14 godina
-Liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje jednostavnih poslova slastičara

Jednostavni poslovi u zanimanju kuhar
Pomaže u pripremi, gotovljenju, izlaganju i posluživanju složenijih jela. Primjenjuje tehnike pravljenja i posluživanja jednostavnih toplih i hladnih jela.
Prijavi se

Cjelokupno trajanje programa: 180 sati. Teorijski dio nastave u trajanju od 35 sata realizirat će se u učionici Učilišta, a 10 sati vježbi i praktični dio programa u trajanju od 135 sati izvodi se u ugostiteljskom objektu.

Pomoćni kuhar

Uvjeti za upis: - završena osnovna škola
-najmanje 14 godina starosti
-odgovarajuće liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti

Barmen
Koristi alate, uređaje, opremu i pribor za posluživanje barskih pića i mješavina. Vodi dnevnu dokumentaciju barskog poslovanja te priprema, dekorira i poslužuje barske mješavine i koktele.
Prijavi se

Cjelokupno trajanje programa: 160 sati. Teorijski dio nastave u trajanju od 40 sati realizirat će se u učionicama ustanove, a vježbe u trajanju od 20 sati te praktični dio programa u trajanju od 100 sati realizirat će se pod nadzorom mentora kod poslodavca s kojim ustanova ima sklopljen ugovor o poslovnoj suradnji ili u specijaliziranoj učionici ustanove, opremljenoj odgovarajućim nastavnim sredstvima.

Barmen

Uvjeti za upis: - minimalno završena srednja škola
- 18 godina života
- sanitarna knjižica
- liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova barmena.

Priprematelj pizze
Odabire živežne namirnice po kvaliteti i sastavu za pripremu tijesta i pizze. Pripravlja, dekorira i poslužuje različite vrste pizze.
Prijavi se

Cjelokupno trajanje programa: 150 sati. Teoretski dio nastave u trajanju od 70 sati realizirat će se u učionici Učilišta. Praktični dio programa u trajanju od 80 sati provodi se u tvrtki ili ugostiteljskom objektu koji se bave pripremom pizze.

Priprematelj pizze

Uvjeti za upis: -prethodno završena osnovna škola
- više od 18 godina
-liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti obavljanja poslova priprematelj pizze

Kuhar wellness i dijetalne kuhinje
Priprema, prezentira i preporučuje wellness obrok primjeren zahtjevima i potrebama gosta u cilju uspješnosti cijelog wellness tretmana. Priprema wellness meni ovisno o zdravstvenim problemima korisnika i po načelima dijetetike.
Prijavi se

Cjelokupno trajanje programa: 180 sati. Teorijski dio programa u trajanju od 72 sata izvodi se u učionici ustanove. Praktični dio programa u trajanju od 90 sati i vježbe u trajanju od 28 realiziraju se pojedinačno u opremljenom praktikumu ustanove. Realizaciju praktičnog dijela programa osposobljavanja polaznika nadzire stručna osoba.

 

Kuhar welness i dijetalne kuhinje

Uvjeti za upis:

-završena srednja škola u zanimanju kuhar

-sanitarna iskaznica

-liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za poslove kuhara wellness i dijetalne prehrane

Poslovi sobarice
Posprema i održava čistoću hotelskih soba, kupaonica i ostalog smještajnog odjela. Vodi potrebne evidencije iz djelokruga rada sobarice.
Prijavi se

Cjelokupno trajanje programa: 170 sati. Teorijski dio programa u trajanju od 40 sati izvodi se u Učilištu, vježbe iznose 10 sati, a mogu se provoditi u specijaliziranoj učionici učilišta i/ili hotelima i/ili turističko-ugostiteljskim objektima, te praktični dio programa u trajanju od 120 sati izvodi se u hotelima i/ili turističko-ugostiteljskim objektima

Poslovi sobarice

Uvjeti za upis: -završena najmanje osnovna škola,
-navršenih 18 godina
-liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje ovih poslova.

Priprematelj bureka i pizza
Izrađuje različite vrste pizza i bureka prema recepturama. Mora razlikovati namirnice, začine i mirodije za pripremu bureka i pizza te razlikovati njihove karakteristike. Razlikuje vrste tijesta i dodatke za izradu bureka i pizza.
Prijavi se

Cjelokupno trajanje programa: 158 sati. Teorijski dio nastave u trajanju od 45 sati realizirat će se u prostorijama Učilišta, a vježbe u trajanju od 18 sati u specijaliziranoj i posebno opremljenoj učionici Učilišta. Praktični dio programa u trajanju od 95 sati izvodi se u ugostiteljskom obrtu.

Priprematelj bureka i pizza

Uvjeti za upis: -prethodno završena osnovna škola
-najmanje 17 godina starosti
-odgovarajuće liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti

Pečenjar
Priprema različite vrste jela na roštilju, ražnju, pećnici, peki i krušnoj peći. Mora razlikovati namirnice, začine i mirodije za pripremu jela.
Prijavi se

Cjelokupno trajanje programa: 155 sati. Teorijski dio nastave u trajanju od 35 sati realizirat će se u prostorijama Učilišta a praktični dio programa u trajanju od 120 sati izvodit će se u ugostiteljskom obrtu.

Pečenjar

Uvjeti za upis: -prethodno završena osnovna škola
-najmanje 18 godina starosti
-odgovarajuće liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti

Jednostavni poslovi u zanimanju konobar/ica
Odabire, koristi i održava ugostiteljsku robu i opremu. Odabire i postavlja pribor za posluživanje na stol, poslužuje pića i napitke prema normativima i primjenjuje odgovarajuće postupke u posluživanju pića, napitaka i jednostavnijih obroka.
Prijavi se

Cjelokupno trajanje programa: 170 sati. Teorijski dio nastave u trajanju od 66 sati te 14 sati vježbe realizirat će se u specijaliziranoj i opremljenoj učionici Učilišta, a praktični dio programa u trajanju od 90 sati izvodi se u ugostiteljskom obrtu.

Konobar

Uvjeti za upis: -prethodno završena osnovna škola
-najmanje 18 godina starosti
-odgovarajuće liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti

Kuhar - specijalist hrvatske narodne kuhinje
Kuhar specijaliziran za pripremu tradicionalnih hrvatskih jela. Koristi odgovarajuće postupke u pripremi jela. Priprema autentična jela pojedinog kraja RH uvažavajući suvremene trendove u prehrani.
Prijavi se

Cjelokupno trajanje programa: 250 sati. Teorijski dio programa u trajanju od 43 sata izvoditi će se u učionici ustanove, a vježbe u trajanju od 57 sati u praktikumu ustanove i/ili u ovlaštenim ugostiteljskim/hotelskim objektima s kojima Ustanova ima sklopljen ugovor o suradnji. Praktična nastava u trajanju od 150 sati održat će se u ovlaštenim ugostiteljskim/hotelskim objektima.

Kuhar – specijalist hrvatske narodne kuhinje

Uvjeti za upis:

-navršenih 18 godina starosti
- završena srednja škola u zanimanju kuhar ili turističko-hotelijerski komercijalist
- liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova kuhara– specijalista,
- sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu.

Turistički interpretator muzeja vučedolske kulture
Prijavi se
Poslovi sommeliera
Provodi njegu vina s ciljem sprječavanja bolesti i mana vina. Preporučuje vrstu vina uz određeno jelo te provodi tehnike pripreme, prezentacije, otvaranja, dekantiranja i posluživanja vina. Mora znati prepoznati izvore zagađenja, načine širenja bolesti i provoditi mjere njihovog sprječavanja.
Prijavi se

Cjelokupno trajanje programa: 140 sati. Teorijski dio nastave u trajanju od 35 sati realizirat će se u učionicama ustanove, a vježbe u trajanju od 25 sati te praktični dio programa u trajanju od 80 sati realizirat će se pod nadzorom mentora kod poslodavca s kojim ustanova ima sklopljen ugovor o poslovnoj suradnji ili u specijaliziranoj učionici ustanove, opremljenoj odgovarajućim nastavnim sredstvima.

Sommelier

Uvjeti za upis: - minimalno završena srednja škola
- 18 godina života
- sanitarna knjižica
- liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova sommeliera.

Turistički animator
Prezentira gostu ponudu sadržaja programa za provođenje slobodnog vremena. Izvodi predstavljanje, pozdravljanje i javni nastup pred gostima te organizira animacijske programe prema interesima i željama gostiju .
Prijavi se

Cjelokupno trajanje programa: 180 sati. Teorijski dio programa u trajanju od 35 sati izvodi se u učionici ustanove, vježbe se izvode u trajanju od 30 sati u specijaliziranim učionicama opremljenim za izvođenje vježbi. Praktični dio programa u trajanju od 115 sati izvodit će se u ugostiteljskom/turističkom objektu, dvoranama (za izvođenje sportskih i umjetničkih sadržaja), otvorenim i zatvorenim bazenima te ostalim objektima koji su pogodni za održavanje programa animacije.

Turistički animator

Uvjeti za upis: -završena srednja škola,
-navršenih 18 godina života,
-liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova turističkog animatora
-poznavanje barem jednog stranog jezika u govoru i pismu (učilište provodi testiranje kandidata)

Kuhar - specijalist dalmatinske kuhinje
Kuhar posebno specijaliziran za pripremanje dalmatinske kuhinje. Dalmatinska kuhinja izborom namirnica i načinom njihove pripreme udovoljava svim nutricionističkim preporukama i medicinskim savjetima o zdravoj i uravnoteženoj prehrani, a jela se spremaju na autentične dalmatinske načine
Prijavi se

Cjelokupno trajanje programa: 250 sati. Dio nastave se provodi kroz vježbe i praktičnu nastavu. Vježbe će se izvodit u ugostiteljskom objektu s kojim ustanova ima potpisan ugovor o suradnji ili u praktikumu Učilišta. Praktična nastava u trajanju od 150 sati održat će se u ovlaštenim ugostiteljskim/hotelskim objektima.

Kuhar-specijalist dalmatinske kuhinje

Uvjeti za upis:
- navršenih 18 godina starosti
- završena srednja škola u zanimanju kuhar ili turističko-hotelijerski komercijalist
- liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova kuhara– specijalista,
- sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu

Kontaktirajte nas
Učilište Studium - ustanova za obrazovanje odraslih
Zdravstvo kontakt
Prvi/a saznaj o novostima i promotivnim akcijama Učilišta Studium

#pokrenise #promijenisve
#usmjerikarijeruupravomsmjeru
©2024 Učilište Studium - ustanova za obrazovanje odraslih
Website by 
Ascentia Digital
menuchevron-downchevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram