PROGRAMI OBRAZOVANJA
Turizam i ugostiteljstvo
Pranje i održavanje odjeće, rublja i stolnog rublja u smještajnom objektu
Prijavi se

Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije pranje i održavanja odjeće, rublja i stolnog rublja u smještajnom objektu provodi se redovitom nastavom u trajanju od 100 sati.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom teorijskom nastavom i poučavanja u ustanovi u trajanju od 40 sati, a dijelom učenjem temeljnim na radu u smještajnim objektima različite vrste i kategorije u trajanju od 60 sati.

U okviru vođenog procesa učenja i poučavanja predviđene su i vježbe u specijaliziranim prostorima ustanove gdje se kroz situacijsku i problemsku nastavu simuliraju uvjeti iz svijeta rada.

Po završetku programa izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije pranje i održavanje odjeće, rublja i stolnog rublja u smještajnom objektu koje se upisuje u e-radnu knjižicu.

Završena osnovna škola

Izrada slastica alternativne prehrane
Prijavi se
Priprema jela uz potpuno iskorištavanje namirnica
Prijavi se

Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije Priprema jela uz potpuno iskorištavanje namirnica. provodi se redovitom nastavom u trajanju od 200 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom teorijskom nastavom u ustanovi, u trajanju od  54 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 110 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 36  sati. Po završetku programa izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije Priprema jela uz potpuno iskorištavanje namirnica koje se upisuje u e-radnu knjižicu.

Završena najmanje trogodišnja srednja škola smjera kuhar ili slastičar

Priprema jela za posebne oblike prehrane
Prijavi se

Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije Priprema jela za posebne oblike prehrane provodi se redovitom nastavom u trajanju od 175 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom teorijskom nastavom u ustanovi, u trajanju od  50 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 105 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 20  sati. Po završetku programa izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije Priprema jela za posebne oblike prehrane koje se upisuje u e-radnu knjižicu.

Završena najmanje trogodišnja srednja škola smjera kuhar

Organiziranje cateringa
Prijavi se
Priprema hrvatskih tradicionalnih jela
Prijavi se

Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije Priprema hrvatskih tradicionalnih jela.

provodi se redovitom nastavom u trajanju od 325 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom teorijskom nastavom u ustanovi, u trajanju od  40 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 205 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 80 sati. Po završetku programa izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije Priprema hrvatskih tradicionalnih jela koje se upisuje u e-radnu knjižicu.

  • Posjedovanje kvalifikacije za zanimanje kuhar
  • Važeća sanitarna iskaznica
Priprema i posluživanje barskih mješavina
Prijavi se

Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije priprema i posluživanje barskih mješavina provodi se redovitom nastavom u trajanju od 175 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom teorijskom nastavom u ustanovi, u trajanju od  47 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 93 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 35 sati. Po završetku programa izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije Priprema i posluživanje barskih mješavina koje se upisuje u e-radnu knjižicu.

  • Završena osnovna škola
  • Važeća sanitarna iskaznica
  • Liječnička potvrda
  • Navršenih 18 godina
Priprema i ukrašavanje složenih slastica
Prijavi se

Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije priprema i ukrašavanje složenih slastica, provodi se redovitom nastavom u trajanju od 175 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela programa na daljinu u stvarnom vremenu.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom teorijskom nastavom i poučavanja u trajanju od 35 sati, dijelom praktičnom nastavom u trajanju od 120 sati a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika u trajanju od 20 sati.Po završetku programa izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije priprema i ukrašavanje složenih slastica koje se upisuje u e-radnu knjižicu.

  • Posjedovanje kvalifikacije za zanimanje kuhar ili slastičar
  • Važeća sanitarna iskaznica
Priprema jednostavnih slatkih jela
Prijavi se

Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije priprema jednostavnih slatkih jela, provodi se redovitom nastavom u trajanju od 225 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela programa na daljinu u stvarnom vremenu.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom teorijskom nastavom i poučavanja u trajanju od 55 sati, dijelom praktičnom nastavom u trajanju od 118 sati a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika u trajanju od 52 sati.

Po završetku programa izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije Priprema jednostavnih slatkih jela koje se upisuje u e-radnu knjižicu.

  • Završena osnovna škola
  • Važeća sanitarna iskaznica
  • Liječnička potvrda
Rezbarenje namirnica od neiskorištenih ostataka hrane
Prijavi se

Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije Rezbarenje namirnica od neiskorištenih ostataka hrane provodi se redovitom nastavom u trajanju od 175 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom teorijskom nastavom u ustanovi, u trajanju od  44 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 100 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 31 sat. 

Po završetku programa izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije Rezbarenje namirnica od neiskorištenih ostataka hrane koje se upisuje u e-radnu knjižicu.

  • Posjedovanje kvalifikacije za zanimanje konobar, kuhar ili slastičar
  • Važeća sanitarna iskaznica
Poslužitelj hrane i pića
Prijavi se

Program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije poslužitelj hrane i pića provodi se redovitom nastavom u trajanju od 1000 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom teorijskom nastavom u ustanovi, u trajanju od  330 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 595 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 75 sati. Po završetku programa izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje djelomične kvalifikacije poslužitelj hrane i pića koje se upisuje u e-radnu knjižicu.

  • Posjedovanje kvalifikacije za zanimanje konobar, kuhar ili slastičar
  • Važeća sanitarna iskaznica
  • Liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za posluživanje hrane i pića
Uređenje unutarnjih prostora smještajnog objekta
Prijavi se
Djelom. kvalifikacija priprematelj jednostavnih slastica
Prijavi se
Priprematelj jednostavnih slanih jela
Prijavi se

Program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije priprematelj jednostavnih slanih jela provodi se redovitom nastavom u trajanju od 1275 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom teorijskom nastavom u ustanovi, u trajanju od  290 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 855 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 130 sati. Po završetku programa izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije priprematelj jednostavnih slanih jela koje se upisuje u e-radnu knjižicu.

  • Završena osnovna škola
  • Važeća sanitarna iskaznica
  • Liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za pripremu jednostavnih slanih jela.
Osnove obrade živežnih namirnica
Prijavi se

Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije Osnove obrade živežnih namirnica provodi se redovitom nastavom u trajanju od 300 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom teorijskom nastavom u ustanovi, u trajanju od  115 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 162 sata, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 23  sata.

Po završetku programa izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije Osnove obrade živežnih namirnica koje se upisuje u e-radnu knjižicu.

  • Posjedovanje kvalifikacije za zanimanje konobar, kuhar ili slastičar
  • Važeća sanitarna iskaznica
  • Liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova obrade živežnih namirnica
Osnove ugostiteljskog posluživanja
Prijavi se

Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije osnove ugostiteljskog posluživanja provodi se redovitom nastavom u trajanju od 300 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom teorijskom nastavom u ustanovi, u trajanju od  115 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 162 sata, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 23  sata

Po završetku programa izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije osnove ugostiteljskog posluživanja koje se upisuje u e-radnu knjižicu.

  • Posjedovanje kvalifikacije za zanimanje konobar, kuhar ili slastičar
  • Važeća sanitarna iskaznica
  • Liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova ugostiteljskog posluživanja
Posluživanje vina
Prijavi se
Kuhar wellness i dijetalne kuhinje
Priprema, prezentira i preporučuje wellness obrok primjeren zahtjevima i potrebama gosta u cilju uspješnosti cijelog wellness tretmana. Priprema wellness meni ovisno o zdravstvenim problemima korisnika i po načelima dijetetike.
Prijavi se

Cjelokupno trajanje programa: 180 sati. Teorijski dio programa u trajanju od 72 sata izvodi se u učionici ustanove. Praktični dio programa u trajanju od 90 sati i vježbe u trajanju od 28 realiziraju se pojedinačno u opremljenom praktikumu ustanove. Realizaciju praktičnog dijela programa osposobljavanja polaznika nadzire stručna osoba.

 

Kuhar welness i dijetalne kuhinje

Uvjeti za upis:

-završena srednja škola u zanimanju kuhar

-sanitarna iskaznica

-liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za poslove kuhara wellness i dijetalne prehrane

Kontaktirajte nas
Učilište Studium - ustanova za obrazovanje odraslih
Zdravstvo kontakt
Prvi/a saznaj o novostima i promotivnim akcijama Učilišta Studium

#pokrenise #promijenisve
#usmjerikarijeruupravomsmjeru
©2025 Učilište Studium - ustanova za obrazovanje odraslih
Website by 
Ascentia Digital
menuchevron-downchevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram