Početna konferencija projekta "GOAL"
Novosti
Naslovna
 > 
Novosti
 > 
Početna konferencija projekta "GOAL"

U okviru projekta „GOAL – Jačanje kapaciteta Građanskih Organizacija civilnog društva “ dana 28. veljače 2022. održana je početna konferencija u svrhu predstavljanja projektnih aktivnosti i ciljeva široj javnosti.

Riječ je o projektu čiji je nositelj MNK VINKOVCI - Učilište Studium a projekt je sufinanciran 100 % i to 85% iz Europskog socijalnog fonda i 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske kroz poziv Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice.

Partneri projekta su:
• UČILIŠTE STUDIUM – ustanova za obrazovanje odraslih
• Institut za unaprjeđenje kvalitete života
• Sportska udruga građana funkcionalni kružni trening – FCT.

Trajanje projekta je 12 mjeseci (2.12.2021. – 2.12.2022.), iznos odobrenih sredstava iznosi 385.939,67 kn a područje provedbe je Vukovarsko-srijemska županija.

Ciljna skupina projekta su lokalni OCD-ovi koji sudjeluju u aktivnostima izgradnje kapaciteta relevantnih za svoje područje rada. Krajnji korisnici su članovi i upravljačka struktura udruga, osobe starije životne dobi, nezaposlene osobe ali i šira lokalna zajednica.

Projektne aktivnosti su:
1. Jačanje kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva
V. Promidžba i vidljivost
PM Upravljanje projektom i administracija.

Članovi Udruga i upravljačka struktura biti će uključeni u aktivnosti koje se odnose na jačanje kapaciteta udruga putem radionica, izobrazbe i prenošenja stečenog znanja na širu javnost u lokalnoj zajednici.

Radionice koje će se provesti u svrhu jačanja su:

  • Radionica financijskog upravljanja,
  • Radionica o zakonodavnim okvirima,
  • Izobrazba za prilagodbu poslovanja uz primjenu IKT-a u poslovanju,
  • Program obrazovanja za upravljanje kriznim situacijama te
  • Edukacija za jačanje kapaciteta OCDa za unaprjeđenje javne svijesti i aktivnosti zagovaranja i rješavanja potreba ranjivih skupina posebice starijih osoba uslijed kriznih situacija.

U sklopu projekta izraditi će se i provesti trening u malonogometu s elementima socijalnog uključivanja i poboljšanja psihičkog zdravlja. U navedenu aktivnost uključiti će se osobe starije životne dobi te će se prilikom provedbe navedene aktivnosti koristiti oprema koja će se nabaviti kroz projekt i koja je potrebna za organizaciju i provedbu treninga malonogometa.

Cilj projekta je doprinijeti jačanju kapaciteta organizacija civilnog društva iz Vukovarsko-srijemske županije za odgovor na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama provedbom sportskih aktivnosti. Projekt, također ima za cilj poticati i motivirati krajnje korisnike, društvenu uključenost, razvoj aktivnog građanstva te kreirati i razvijati individualne potencijale pojedinca.

Fotogalerija

Ostale vijesti

Novosti
16.07.2024.

Pripremljen posljednji bilten projekta IQ-DigitS

Projekt IQ-DigitS završio je nakon 30 mjeseci provedbe. Tijekom projekta sudjelovali smo u nizu aktivnosti i s partnerima iz Sjeverne Makedonije, Italije i Austrije surađivali u radu na izradi projektnih rezultata. Nešto više o finalnim rezultatima projekta pročitajte u posljednjem projektnom biltenu u nastavku:
Pročitaj više
Novosti
09.07.2024.

Natječaj za dodjelu sredstava za prekvalifikaciju - produljenje

Pozivamo zainteresirane da se prijave na Natječaj HŽ Infrastrukture za dodjelu sredstava za prekvalifikacije. HŽ Infrastruktura financira 3 prekvalifikacije za obrazovni program kojim se stječe zvanje elektrotehničar u Učilištu Studium u Vinkovcima. Rok za prijavu produžen je do 19. srpnja 2024., a ostali detalji nalaze se u tekstu Natječaja. Pod troškovima prekvalifikacije podrazumijevaju se troškovi […]
Pročitaj više
Novosti
03.07.2024.

Prvi maturalac Učilišta Studium

Naš prvi maturalac je bio nezaboravan!  Kako bismo našim polaznicima pružili potpuno iskustvo obrazovanja, Učilište Studium je organiziralo maturalno putovanje u prekrasnu Veneciju i otoke Lagune.  Sjajna ekipa od 65 polaznika, njihovih pratnji i četvero naših djelatnika i nastavnika krenula je u petak navečer i nakon ugodne noćne vožnje stigla u Punta Sabbioni. Tamo smo […]
Pročitaj više
1 2 3 71

Nastojimo pridonijeti 
povećanju zapošljivosti

Provedbom EU projekata priliku za besplatnim edukcijama najčešće imaju marginalizirane skupine ljudi kao što su trajno nezaposleni, osobe s osnovnim obrazovanjem te osobe s nižim razinama kvalifikacija.
EU PROJEKATA
0
EDUCIRANIH OSOBA
0
+
USPJEŠNOST PROJEKATA
0
%
Prvi/a saznaj o novostima i promotivnim akcijama Učilišta Studium

#pokrenise #promijenisve
#usmjerikarijeruupravomsmjeru
©2024 Učilište Studium - ustanova za obrazovanje odraslih
Website by 
Ascentia Digital
menuchevron-downchevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram