Završna konferencija prekograničnog projekta IT community region
Novosti
Naslovna
 > 
Novosti
 > 
Završna konferencija prekograničnog projekta IT community region

Dana 30.8.2021. putem online platforme održana je završna konferencija projekta IT Community region na kojemu je sudjelovalo i Učilište Studium u svojim prostorima.

U sklopu projekta opremljena je učionica sa stolnim računalima i IT opremom potrebnom za izvođenje edukacija. Oprema koja je osigurana kroz projekt su dron, VR naočale, akcijska kamera i 3D printer na kojoj je educirano 46 polaznika za IT program te 16 polaznika za usluge video animacije, 15 polaznika završilo je 3D modeliranje te 15 polaznika program virtualne stvarnosti.

Na završnoj konferenciji predstavljeni su rezultati ovog projekta u sklopu kojeg je izrađen i e-learning sustav za održavanje edukacija te je educirano ukupno 140 polaznika IT SOFT skills edukacija koje je sadržavalo čak pet zanimljivih tema copywriting, SEO i Google AdWords administrator, web dizajn, community management te web administrator. Educirani su pripadnici ciljne skupine u sklopu webinara “Kako zaraditi izradom IT sadržaja“. Ana Gale ravnateljica Učilišta Studium na završnoj konferenciji projekta predstavila je sve realizirane projektne aktivnosti koje su se događale na teritorijima Hrvatske te je napomenula kako se projektom usprkos svim neplaniranim okolnostima, prvenstveno misleći na pandemiju koronavirusa, ostvarilo sve ono što je i planirano.

Opremljen Centar za osnaživanje mladih za kreiranje digitalnih i VR sadržaja u Vukovaru sa 17 računala i dodatne opreme koja će biti dostupna korisnicima Centra. Ovaj Centar će omogućiti pristup svim zainteresiranim sudionicima radionicama i webinarima za kreiranje VR i 3D sadržaja te korištenje opreme i softvera.

Prekogranični partneri projekta u sklopu projektnih aktivnosti opremili su računalni kabinet na Otvorenom univerzitetu u Subotici te su održane IT edukacije u Subotici za grafički dizajn, produkcija zvuka i video materijala te razvoj 3D video igara. Edukacije je završilo 39 polaznika, a održane su i sesije o eSME sadržajima. Kroz projekt je stvorena IT platforma koja za cilj ima povezati sve domaće i prekogranične freelancere i poslovne tvrtke. Registracija kao i sami sadržaji na platformi su u potpunosti besplatni (https://itcommunity.vura.hr/).

Projekt je sufinanciran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije iz programa Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014-2020., ukupna vrijednost projekta je 524.393,45 EUR dok je EU sufinancirala projekt s 85% (445.734,41 EUR). Projekt je započeo u lipnju 2019. godine, s ciljem jačanja prekogranične suradnje IT stručnjaka u stjecanju znanja i sklapanju poslovnih odgovara kroz model klastera kao alata za rast poslovnih inicijativa. Projekt je također imao za cilj nadogradnju na postojeću ponudu, poštujući resurse i potencijale ciljanih područja, stvaranje novih sadržaja i usluga te usklađivanje s trendovima i tržišnom potražnjom za IT uslugama.

 

Ostale vijesti

Novosti
19.01.2024.

Održan je virtualni okrugli stol s VR stručnjacima iz Grčke, Španjolske i Hrvatske

Danas (19.1.2024.) u sklopu Erasmus+ projekta VR Training Toolkit for VET Centers održan je virtualni okrugli stol koji je okupio predavače i VR stručnjake iz Grčke, Španjolske i Hrvatske. Okrugli stol održan je na temu izazova i mogućnosti u području primjene VR tehnologije u učenju i poučavanju, a njegova svrha bila je razmjena iskustava i […]
Pročitaj više
Novosti
17.01.2024.

Drugi bilten Erasmus+ projekta Carbon Neutral Schools

U sklopu Erasmus+ projekta Carbon Neutral Schools vrijednog 400.000,00 EUR koji provodimo u suradnji s projektnim partnerima iz Latvije, Litve, Italije, Austrije, Belgije i Finske, izradili smo drugi po redu projekti bilten. U njemu ćete pronaći nešto više informacija o projektnom sastanku koji je u rujnu prošle godine održan u Grazu, kao i o e-tečaju […]
Pročitaj više
Novosti
15.01.2024.

Globalna suradnja u sustavu obrazovanja: Ivana i Andrea na Dante Eventu

Prošlog tjedna (10. – 12. siječnja), Ivana i Andrea su sudjelovale na DANTE Networking Eventu u prekrasnoj Opatiji. Ustanova za obrazovanje odraslih Dante, okupila je obrazovne stručnjake s ciljem poticanja razvoja kapaciteta i stručnosti dionika u sustavu obrazovanja, kako na nacionalnoj tako i na internacionalnoj razini. Temeljni ciljevi ovog važnog događaja obuhvaćaju nekoliko ključnih aspekata: […]
Pročitaj više
1 2 3 66

Nastojimo pridonijeti 
povećanju zapošljivosti

Provedbom EU projekata priliku za besplatnim edukcijama najčešće imaju marginalizirane skupine ljudi kao što su trajno nezaposleni, osobe s osnovnim obrazovanjem te osobe s nižim razinama kvalifikacija.
EU PROJEKATA
0
EDUCIRANIH OSOBA
0
+
USPJEŠNOST PROJEKATA
0
%
Prvi/a saznaj o novostima i promotivnim akcijama Učilišta Studium

#pokrenise #promijenisve
#usmjerikarijeruupravomsmjeru
©2024 Učilište Studium - ustanova za obrazovanje odraslih
Website by 
Ascentia Digital
menuchevron-downchevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram