Projekt "Škole različitih jednakosti"
Novosti
Naslovna
 > 
Novosti
 > 
Projekt "Škole različitih jednakosti"

30.11.2017. godine započeo je novi projekt Ekonomske škole Vukovar.

Riječ je o projektu koji se provodi na području Vukovarsko-srijemske županije. Partneri na projektu su Učilište Studium – ustanova za obrazovanje odraslih iz Vukovara, Ekonomska i trgovačka škola Ivana Domca iz Vinkovca i OŠ Nikole Tesle iz Mirkovaca.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i odobren je za financiranje u sklopu programa dodjele bespovratnih sredstava Poziva UP.03.2.2.03. “Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja”.

Trajanje projekta je 24 mjeseca, odnosno od 30.11.2017.-30.11.2019. Ukupna vrijednost je 1.199.006,88 kn od čega financiranje Europske unije iznosi 100 %.

Opći cilj ovog projekta je povećanje kapaciteta odgojno obrazovnih ustanova u VSŽ za razvoj interkulturalne i digitalne pismenosti kroz izradu i provedbu novih izvannastavnih aktivnosti.

Projektom će se unaprijediti znanja i vještine odgojno obrazovnih radnika u interkulturalnoj I digitalnoj pismenosti. Razviti će se 2 izvannastavne aktivnosti za srednje škole i 4 izvannastavne aktivnosti za osnovne škole. Kao temelj unaprjeđenja pismenosti ovog projekta razviti će Portal Škole jednakih različitosti koji će biti rezultat svih izvannastavnih aktivnosti.

Kroz povećanje kapaciteta odgojno obrazovnih radnika za interkulturalnu i digitalnu pismenost i nabavu potrebne opreme stvoriti će se preduvjeti za uspješnu provedbu razvijenih izvannastavnih aktivnosti te će na taj način učenici spomenutih ustanova dobiti priliku za boljim I zajedničkim životom u zajednici. Razvoj Portala Škole jednakih različitosti temelj je razvoja svijesti o potrebama interkulturalne i digitalne pismenosti na ovom području.

Koordinator : Vedrana Žilić

O projektu:

Naziv projekta: Škole različitih jednakosti

Nositelj projekta: Ekonomska škola Vukovar

PartnerI: Učilište Studium, Ekonomska i trgovačka škola Ivana Domca Vinkovci, OŠ Nikole Tesle Mirkovci

Vrijednost projekta: 1.199.006,88 kn

Trajanje projekta: 24 mjeseca, 30.11.2017.-30.11.2019.

EU sufinanciranje : 100%

Područje provedbe projekta: Vukovarsko-srijemska županija.

Korisnici projekta: Škole

Program: OP – Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.;
Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja“

Ostale vijesti

Novosti
19.01.2024.

Održan je virtualni okrugli stol s VR stručnjacima iz Grčke, Španjolske i Hrvatske

Danas (19.1.2024.) u sklopu Erasmus+ projekta VR Training Toolkit for VET Centers održan je virtualni okrugli stol koji je okupio predavače i VR stručnjake iz Grčke, Španjolske i Hrvatske. Okrugli stol održan je na temu izazova i mogućnosti u području primjene VR tehnologije u učenju i poučavanju, a njegova svrha bila je razmjena iskustava i […]
Pročitaj više
Novosti
17.01.2024.

Drugi bilten Erasmus+ projekta Carbon Neutral Schools

U sklopu Erasmus+ projekta Carbon Neutral Schools vrijednog 400.000,00 EUR koji provodimo u suradnji s projektnim partnerima iz Latvije, Litve, Italije, Austrije, Belgije i Finske, izradili smo drugi po redu projekti bilten. U njemu ćete pronaći nešto više informacija o projektnom sastanku koji je u rujnu prošle godine održan u Grazu, kao i o e-tečaju […]
Pročitaj više
Novosti
15.01.2024.

Globalna suradnja u sustavu obrazovanja: Ivana i Andrea na Dante Eventu

Prošlog tjedna (10. – 12. siječnja), Ivana i Andrea su sudjelovale na DANTE Networking Eventu u prekrasnoj Opatiji. Ustanova za obrazovanje odraslih Dante, okupila je obrazovne stručnjake s ciljem poticanja razvoja kapaciteta i stručnosti dionika u sustavu obrazovanja, kako na nacionalnoj tako i na internacionalnoj razini. Temeljni ciljevi ovog važnog događaja obuhvaćaju nekoliko ključnih aspekata: […]
Pročitaj više
1 2 3 66

Nastojimo pridonijeti 
povećanju zapošljivosti

Provedbom EU projekata priliku za besplatnim edukcijama najčešće imaju marginalizirane skupine ljudi kao što su trajno nezaposleni, osobe s osnovnim obrazovanjem te osobe s nižim razinama kvalifikacija.
EU PROJEKATA
0
EDUCIRANIH OSOBA
0
+
USPJEŠNOST PROJEKATA
0
%
Prvi/a saznaj o novostima i promotivnim akcijama Učilišta Studium

#pokrenise #promijenisve
#usmjerikarijeruupravomsmjeru
©2024 Učilište Studium - ustanova za obrazovanje odraslih
Website by 
Ascentia Digital
menuchevron-downchevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram