PROGRAMI OBRAZOVANJA
Škola brzog čitanja i mudrog učenja
Postignite bolje rezultate u školi, na fakultetu ili na poslu
Škola brzog čitanja i mudrog učenja projekt je realiziran u suradnji s njemačkom tvrtkom »DOOR Training & Consulting GmbH«. Škola je namijenjena djeci školskog uzrasta kao i odraslima koji žele postići bolje rezultate u školi, na fakultetu i poslu te u svakodnevnom životu.
Misija i vizija Škole brzog čitanja i mudrog učenja jest da polaznici uče radije, brže i svrsishodnije, a da pri tome sve što nauče mogu godinama koristiti i nadograđivati u kasnijim fazama školovanja.
Idealni polaznici ovog programa su djeca, školarci, ali i odrasli koji imaju slabu koncentraciju, kojima pažnja vrlo brzo ode na nešto drugo i oni đaci koji izrazito vole jedan ili dva predmeta, a ostale predmete ne vole.

Također, interesna skupina Škole brzog čitanja i mudrog učenja jesu i djeca koja puno vremena ulažu u sportske aktivnosti. Ova škola će ih naučiti kako da s manje potrošenog vremena svladaju školsko gradivo kako bi mogli uskladiti školske i sportske obaveze.
🡪Program traje 6 mjeseci
🡪Roditelji imaju mogućnost priključiti se svojoj djeci na završnoj radionici kako bi mogli pružiti djeci podršku u implementaciji naučene metodologije u njihovom svakodnevnom učenju.
🡪Osim za djecu školskog uzrasta, ovaj program organizira se i za odrasle, ali se u tom slučaju program prilagođava polaznicima odraslog uzrasta – na nivou metodologije kao i na nivou tehničkih aspekata organizacije nastave (nastava može trajati duže od tri sata i održavati se češće).
🡪Po završetku programa moguće je nastaviti njegovati tehnike i vještine naučene u Školi brzog čitanja i mudrog učenja u Klubu mudrog učenja.
Konkretni rezultati ovog programa razlikuju se ovisno o uzrastu polaznika, njihovoj motivaciji, iskustvima i potrebama. Na osnovu dugogodišnjeg iskustva u različitim formama distribucije ovog programa mogu se istaknuti ključni ciljevi koje djeca školskog uzrasta standardno postižu primjenom vještina koje nauče pohađanjem ove škole:

🡪Četverostruko do petostruko povećanje brzine čitanja (neovisno o vrsti gradiva)
🡪50-postotno unaprjeđenje koncentracije i razumijevanja pročitanog (neovisno o vrsti gradiva)
🡪Sposobnost brzog izdvajanja najvažnijih informacija iz lekcije, njihovo oblikovanje u formi ključnih riječi i njihovu organizaciju u dijagramski prikaz (mapu) iz kojeg mogu lekciju prezentirati usmeno uz lakše odgovaranje na postavljena pitanja
🡪Značajno bolje dugoročno pamćenje
🡪Trostruko brže pamćenje u odnosu na vršnjake – odlomaka, definicija, pjesmica i sličnih tekstualnih cjelina – uz drastično dugoročniju retenciju
🡪Sposobnost planskog učenja u grupi čime mogu drastično smanjiti vrijeme učenja (posebno pogodno za one koji su puno vremena u sportskim aktivnostima ili drugim izvannastavnim aktivnostima)
Učilište Studium, u suradnji s nositeljem franšize Škola brzog čitanja i mudrog učenja HRVATSKA, Centar za poduku HELENA d.o.o., organizira upise u sljedećim gradovima:

Osijek
Valpovo
Vinkovci
Vukovar
Županja
Prijavi se
Učilište Studium - ustanova za obrazovanje odraslih
Skola brzog citanja
Prvi/a saznaj o novostima i promotivnim akcijama Učilišta Studium

#pokrenise #promijenisve
#usmjerikarijeruupravomsmjeru
©2024 Učilište Studium - ustanova za obrazovanje odraslih
Website by 
Ascentia Digital
menuchevron-downchevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram