Transnacionalni Sastanak u Grazu: Koraci Prema Održivim Školama
Novosti
Naslovna
 > 
Novosti
 > 
Transnacionalni Sastanak u Grazu: Koraci Prema Održivim Školama

U prekrasnom Grazu, naš projektni tim je sudjelovao na transnacionalnom sastanku projekta Carbon Neutral Schools. Sastanak je održan u utorak, 26. rujna, na prestižnom Sveučilištu u Grazu.

Projekt Carbon Neutral Schools započeo je svoj put u listopadu 2022. godine, s jasnom misijom - stvarati digitalne materijale koji će pomoći obrazovnim ustanovama da smanje svoj ekološki otisak.

Na ovom sastanku, zajedno s partnerima iz različitih krajeva Europe, aktivno smo radili na razvoju e-modula i ispitivanju inovativnih ideja i materijala koji će se koristiti u narednim fazama projekta. Naš zajednički cilj je podići svijest o nužnosti smanjenja ugljičnog otiska u obrazovnom sektoru.

Također, imali smo čast upoznati i učiti od Dr. Haralda Stelzera, stručnjaka sa Sveučilišta u Grazu, koji nam je predstavio najnovije prakse i primjere uspješnog smanjenja ugljičnog otiska u obrazovnim ustanovama. Njegovo predavanje, osim što je bilo izuzetno zanimljivo, obogatilo nas je novim znanjima i konkretnim alatima za postizanje održivosti.

U narednim koracima projekta, posvetit ćemo se kreiranju interaktivnih e-modula za učenje o smanjenju ekološkog otiska u obrazovnim ustanovama. Također, razvijat ćemo set alata za Zelene Ambasadore, čime ćemo stvarati pozitivan utjecaj na održivost u školama diljem Europe.

Detalje o projektu možete vidjeti na linku: https://uciliste-studium.hr/projekti/carbon-neutral-schools/

Ostale vijesti

Novosti
29.05.2024.

Djelatnice Učilišta Studium sudjelovale su na edukaciji 4Cs

U sklopu Erasmus+ KA1 projekta za akreditirane ustanove, djelatnice Učilišta Studium, Andrea, Valentina, Ivana i ravnateljica Ana, sudjelovale su na edukaciji pod nazivom "Digital Tools for Collaboration, Communication, Creativity and Critical Thinking (4Cs)" koja se održala u periodu od 6. do 11. svibnja u prekrasnom Lisabonu. Edukacija je bila izuzetno korisna i inspirativna te su […]
Pročitaj više
Novosti
16.05.2024.

Učilište Studium i projekt VET-VRkit na WorldSkills Croatia 2024

Učilište Studium ove je godine imalo priliku sudjelovati u Državnom natjecanju učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2024., najvećem događaju u obrazovanju u RH te najvećem natjecanju u ovom dijelu Europe, koje se održalo na Zagrebačkom velesajmu od 13. do 15. svibnja. Tijekom tri dana događanja očekivalo se sudjelovanje gotovo 10.000 posjetitelja te 100 škola. Učilište Studium […]
Pročitaj više
Novosti
16.05.2024.

3. po redu Virtualni event u sklopu projekta VET-VRkit

U ponedjeljak, 13. svibnja, održan je treći po redu virtualni event Erasmus+ projekta VET-VRkit. Događaj su organizirali španjolski partneri Inercia Digital, a bio je namijenjen nastavnicima i ostalim djelatnicima obrazovnih ustanova, VR stručnjacima te svima ostalima zainteresiranima za ovu temu. Tijekom virtualnog susreta bavili smo se ključnim temama poput: - značaja VR tehnologije u poučavanju - […]
Pročitaj više
1 2 3 69

Nastojimo pridonijeti 
povećanju zapošljivosti

Provedbom EU projekata priliku za besplatnim edukcijama najčešće imaju marginalizirane skupine ljudi kao što su trajno nezaposleni, osobe s osnovnim obrazovanjem te osobe s nižim razinama kvalifikacija.
EU PROJEKATA
0
EDUCIRANIH OSOBA
0
+
USPJEŠNOST PROJEKATA
0
%
Prvi/a saznaj o novostima i promotivnim akcijama Učilišta Studium

#pokrenise #promijenisve
#usmjerikarijeruupravomsmjeru
©2024 Učilište Studium - ustanova za obrazovanje odraslih
Website by 
Ascentia Digital
menuchevron-downchevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram