Transnacionalni Sastanak u Grazu: Koraci Prema Održivim Školama
Novosti
Naslovna
 > 
Novosti
 > 
Transnacionalni Sastanak u Grazu: Koraci Prema Održivim Školama

U prekrasnom Grazu, naš projektni tim je sudjelovao na transnacionalnom sastanku projekta Carbon Neutral Schools. Sastanak je održan u utorak, 26. rujna, na prestižnom Sveučilištu u Grazu.

Projekt Carbon Neutral Schools započeo je svoj put u listopadu 2022. godine, s jasnom misijom - stvarati digitalne materijale koji će pomoći obrazovnim ustanovama da smanje svoj ekološki otisak.

Na ovom sastanku, zajedno s partnerima iz različitih krajeva Europe, aktivno smo radili na razvoju e-modula i ispitivanju inovativnih ideja i materijala koji će se koristiti u narednim fazama projekta. Naš zajednički cilj je podići svijest o nužnosti smanjenja ugljičnog otiska u obrazovnom sektoru.

Također, imali smo čast upoznati i učiti od Dr. Haralda Stelzera, stručnjaka sa Sveučilišta u Grazu, koji nam je predstavio najnovije prakse i primjere uspješnog smanjenja ugljičnog otiska u obrazovnim ustanovama. Njegovo predavanje, osim što je bilo izuzetno zanimljivo, obogatilo nas je novim znanjima i konkretnim alatima za postizanje održivosti.

U narednim koracima projekta, posvetit ćemo se kreiranju interaktivnih e-modula za učenje o smanjenju ekološkog otiska u obrazovnim ustanovama. Također, razvijat ćemo set alata za Zelene Ambasadore, čime ćemo stvarati pozitivan utjecaj na održivost u školama diljem Europe.

Detalje o projektu možete vidjeti na linku: https://uciliste-studium.hr/projekti/carbon-neutral-schools/

Ostale vijesti

Novosti
07.12.2023.

Kako implementirati VR Tehnologiju u obrazovanje odraslih?

U sklopu Erasmus+ projekta "VR Training Toolkit for VET Centers", 5. i 6. prosinca održali smo edukaciju na temu primjene virtualne realnosti u obrazovanju namijenjenu djelatnicima i predavačima učilišta. Tijekom dva dana edukacije zajedno sa stručnjacima iz Culex XR Studia, tvrtke specijalizirane za razvoj i primjenu virtualne tehnologije i sadržaja: - naučili smo što su […]
Pročitaj više
Novosti
06.12.2023.

Što sve trebate znati o Europskim digitalnim vjerodajnicama: Vodič za ustanove za obrazovanje

Europske digitalne vjerodajnice za učenje elektronički su zapečaćene digitalne evidencije koje osoba dobiva kako bi certificirala svoje učenje. Mogu se dodijeliti za formalno obrazovanje, osposobljavanje, internetske tečajeve, volontiranje i slično. U sklopu projekta IQ-DigitS cilj nam je upoznati ustanove za obrazovanje odraslih i strukovno obrazovanje sa sustavom za izdavanje europskih digitalnih vjerodajnica i pomoći im […]
Pročitaj više
Novosti
04.12.2023.

Heidi

U studenom nam je započela provedba novog Erasmus+ projekta - HEIDI: Increasing the employability of Higher Educated adult Immigrants through the evaluation, Development, and certification of their qualifications and skills.  Projekt HEIDI razvijen je u suradnji s partnerima iz Norveške, Španjolske, Austrije, Litve, Njemačke i Estonije: FURIM Institut, Norveška - Centar za savjetovanje te istraživanja i razvoj u području […]
Pročitaj više
1 2 3 64

Nastojimo pridonijeti 
povećanju zapošljivosti

Provedbom EU projekata priliku za besplatnim edukcijama najčešće imaju marginalizirane skupine ljudi kao što su trajno nezaposleni, osobe s osnovnim obrazovanjem te osobe s nižim razinama kvalifikacija.
EU PROJEKATA
0
EDUCIRANIH OSOBA
0
+
USPJEŠNOST PROJEKATA
0
%
Prvi/a saznaj o novostima i promotivnim akcijama Učilišta Studium

#pokrenise #promijenisve
#usmjerikarijeruupravomsmjeru
©2023 Učilište Studium - ustanova za obrazovanje odraslih
Website by 
Ascentia Digital
menuchevron-downchevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram