PROGRAMI OBRAZOVANJA
Turizam i ugostiteljstvo
Pranje i održavanje odjeće, rublja i stolnog rublja u smještajnom objektu
Prijavi se

Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije pranje i održavanja odjeće, rublja i stolnog rublja u smještajnom objektu provodi se redovitom nastavom u trajanju od 100 sati.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom teorijskom nastavom i poučavanja u ustanovi u trajanju od 40 sati, a dijelom učenjem temeljnim na radu u smještajnim objektima različite vrste i kategorije u trajanju od 60 sati.

U okviru vođenog procesa učenja i poučavanja predviđene su i vježbe u specijaliziranim prostorima ustanove gdje se kroz situacijsku i problemsku nastavu simuliraju uvjeti iz svijeta rada.

Po završetku programa izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije pranje i održavanje odjeće, rublja i stolnog rublja u smještajnom objektu koje se upisuje u e-radnu knjižicu.

Završena osnovna škola

Organiziranje cateringa
Prijavi se
Priprema hrvatskih tradicionalnih jela
Prijavi se

Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije Priprema hrvatskih tradicionalnih jela.

provodi se redovitom nastavom u trajanju od 325 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom teorijskom nastavom u ustanovi, u trajanju od  40 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 205 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 80 sati. Po završetku programa izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije Priprema hrvatskih tradicionalnih jela koje se upisuje u e-radnu knjižicu.

  • Posjedovanje kvalifikacije za zanimanje kuhar
  • Važeća sanitarna iskaznica
Priprema i posluživanje barskih mješavina
Prijavi se

Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije priprema i posluživanje barskih mješavina provodi se redovitom nastavom u trajanju od 175 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom teorijskom nastavom u ustanovi, u trajanju od  47 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 93 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 35 sati. Po završetku programa izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije Priprema i posluživanje barskih mješavina koje se upisuje u e-radnu knjižicu.

  • Završena osnovna škola
  • Važeća sanitarna iskaznica
  • Liječnička potvrda
  • Navršenih 18 godina
Priprema jednostavnih slatkih jela
Prijavi se

Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije priprema jednostavnih slatkih jela, provodi se redovitom nastavom u trajanju od 225 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela programa na daljinu u stvarnom vremenu.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom teorijskom nastavom i poučavanja u trajanju od 55 sati, dijelom praktičnom nastavom u trajanju od 118 sati a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika u trajanju od 52 sati.

Po završetku programa izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije Priprema jednostavnih slatkih jela koje se upisuje u e-radnu knjižicu.

  • Završena osnovna škola
  • Važeća sanitarna iskaznica
  • Liječnička potvrda
Rezbarenje namirnica od neiskorištenih ostataka hrane
Prijavi se

Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije Rezbarenje namirnica od neiskorištenih ostataka hrane provodi se redovitom nastavom u trajanju od 175 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom teorijskom nastavom u ustanovi, u trajanju od  44 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 100 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 31 sat. 

Po završetku programa izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije Rezbarenje namirnica od neiskorištenih ostataka hrane koje se upisuje u e-radnu knjižicu.

  • Posjedovanje kvalifikacije za zanimanje konobar, kuhar ili slastičar
  • Važeća sanitarna iskaznica
Poslužitelj hrane i pića
Prijavi se

Program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije poslužitelj hrane i pića provodi se redovitom nastavom u trajanju od 1000 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom teorijskom nastavom u ustanovi, u trajanju od  330 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 595 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 75 sati. Po završetku programa izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje djelomične kvalifikacije poslužitelj hrane i pića koje se upisuje u e-radnu knjižicu.

  • Posjedovanje kvalifikacije za zanimanje konobar, kuhar ili slastičar
  • Važeća sanitarna iskaznica
  • Liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za posluživanje hrane i pića
Priprematelj jednostavnih slastica
Prijavi se
Priprematelj jednostavnih slanih jela
Prijavi se

Program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije priprematelj jednostavnih slanih jela provodi se redovitom nastavom u trajanju od 1275 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom teorijskom nastavom u ustanovi, u trajanju od  290 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 855 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 130 sati. Po završetku programa izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije priprematelj jednostavnih slanih jela koje se upisuje u e-radnu knjižicu.

  • Završena osnovna škola
  • Važeća sanitarna iskaznica
  • Liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za pripremu jednostavnih slanih jela.
Osnove ugostiteljskog posluživanja
Prijavi se

Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije osnove ugostiteljskog posluživanja provodi se redovitom nastavom u trajanju od 300 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom teorijskom nastavom u ustanovi, u trajanju od  115 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 162 sata, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 23  sata

Po završetku programa izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije osnove ugostiteljskog posluživanja koje se upisuje u e-radnu knjižicu.

  • Posjedovanje kvalifikacije za zanimanje konobar, kuhar ili slastičar
  • Važeća sanitarna iskaznica
  • Liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova ugostiteljskog posluživanja
Posluživanje vina
Prijavi se
Kontaktirajte nas
Učilište Studium - ustanova za obrazovanje odraslih
Zdravstvo kontakt
Prvi/a saznaj o novostima i promotivnim akcijama Učilišta Studium

#pokrenise #promijenisve
#usmjerikarijeruupravomsmjeru
©2025 Učilište Studium - ustanova za obrazovanje odraslih
Website by 
Ascentia Digital
menuchevron-downchevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram