10 besplatnih radionica u 5 gradova u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja
Novosti
Naslovna
 > 
Novosti
 > 
10 besplatnih radionica u 5 gradova u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja

U organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, ove se godine 16. Tjedan cjeloživotnog učenja organizira od 26.rujna do 2.listopada. Cilj Tjedna jest promicanje važnosti cjeloživotnog učenja te podizanje svijesti građana kako s cjeloživotnim učenjem mogu ostati konkurentni na tržištu rada i lakše se nositi s dinamičnim promjenama u društvu i životu općenito.

Tim povodom, Učilište Studium organizira čak 10 besplatnih radionica u 5 gradova, a Dan otvorenih vrata za sve građane održat će se 30. rujna 2022. godine uz 20% popusta na sve programe prekvalifikacija!

U nastavku donosimo informacije o svim radionicama koje će se održati u organizaciji Učilišta:

Osijek

Što radi dentalni asistent?
Četvrtak 29.9.2022., 17:00 sati
Predavačica: Nikolina Žuškić, dr.med.dent.

Ako želiš saznati što je uopće posao dentalnog asistenta i koje su mogućnosti zapošljavanja, onda je ova radionica pravi izbor za tebe! Naša profesorica Nikolina polaznicima predavanja i radionice približit će posao dentalnog asistenta te će svi prisutni imati priliku upoznati se s opremom koja se koristi prilikom stomatološkog pregleda.

Kreativna radionica: izrada sapuna
Srijeda 28.9.2022., 17:30 sati
Voditeljica radionice: Nataša Šego, prof. biologije i kemije
Na radionici će se polaznici upoznati s aromaterapijom kroz tehniku izrade sapuna, ali i sa značenjem ljekovitih biljaka čija će se eterična ulja koristiti u izradi sapuna. Ovom radionicom približit ćemo vam posao i kozmetičara i farmaceutskog tehničara.

Vukovar

Izrada prirodnih krema i balzama
Ponedjeljak, 26.9.2022. godine, 13:00
Predavačica: Antonija Milić

Upoznat će te se s osnovama o kremama, sastojcima kreme i pravilnom odabiru kreme s obzirom na tip kože. Biti će demonstriran postupak izrade krema, a isto tako
će i sudionici izraditi kreme i balzame prema prethodnim uputama.

Zašto je zdrava koža lijepa koža?
Petak, 30.9.2022. godine, 13:00
Predavačica: Antonija Milić, prof. biologije i kemije

Na radionici će se govoriti o građi i funkciji kože, starenju kože, važnosti pravilne prehrane,
te načinu pravilnog njegovanja kože i održavanje elastičnosti kože. Nakon savjeta za pravilnu
njegu kože, demonstrirati će se nanošenje šminke za zrelu kožu. Zrela koža zahtjeva nešto
drugačiji pristup što se make up- a i njege tiče. Cilj radionice su make up savjeti za žene, sa
posebnim naglaskom na 40+ godina.

Bjelovar

Jedan dan kao veterinarski tehničar
Srijeda, 28.9.2022. godine, 16:30
Profesorica: Petra Špehar, dr.med.vet.

Profesorica bjelovarskog Učilišta Studium, Petra Špehar detaljno će objasniti što posao veterinarskog tehničara podrazumijeva i što se sve s tim zanimanjem može i koje su mogućnosti ukoliko polaznici odaberu upravo ovo zanimanje. Profesorica će na primjerima pokazati kako veterinarski tehničar obavlja svoj posao.

Vinkovci

Jedan dan kao farmaceutski tehničar
Ponedjeljak, 26.9.2022. godine u 16:00
Profesorica: Sanja Radić, mag.pharm.

Uvijek vas je zanimalo što farmaceutski tehničari rade u ljekarnama i kako izgleda jedan njihov dan? Ovom radionicom upoznat će te se s poslovima farmaceutskog tehničara, a profesorica će biti na raspolaganju za sva pitanja vezana za posao, školovanje ili studij farmacije. Osim toga, svi prisutni na radionici sudjelovati će u izradi masti za usta; kreme za bebe za upaljenu kožu; dječje masti i otopine protiv reumatskih bolova.

Upoznajte svijet željeznica
Ponedjeljak, 28.9.2022. godine u 16:00
Profesorica: Željka Grancarić, mag.ing.prometa

Razmišljate li o karijeri strojovođe, tehničara za željeznički promet ili manevriste, ali imate puno pitanja i nedoumica i niste sigurni je li to uopće za vas? Naša profesorica Željka iz prve ruke će vam objasniti sve što vas zanima o navedenim zanimanja i olakšat će vam odluku o promjeni vaše karijere. Osim toga, objasnit će vam se i struktura poslova za navedena zanimanja te će te saznati koje bi bile vaše dužnosti prilikom zaposlenja kao strojovođa, prometnik ili manevrist.

Šibenik

Fra Jerolima Milete 6, Šibenik

Univerzalni jezik fotografije
Petak, 30.9.2022. godine u 19:00
Predavač: Valentino Dražić Celić, fotograf

Polaznici će se upoznati s važnim tehničkim osnovama i detaljima koji fotografu omogućavaju da postigne željeni rezultat i savršenu fotografiju, ali i s fotografijom kao medijem koji komunicira vizualno, bez potrebe za objašnjavanjem, priču ili događaj, njenim društvenim i terapeutskim aspektima.

Fizioterapija – moj prvi izbor
Petak, 30.9.2022. godine u 17:00
Predavačica: Antonija Žaja, bacc. physioth.

Polaznici će se upoznati s poslovima koje obavlja fizioterapeut, znanjima, vještinama i poželjnim osobinama, uvjetima rada i mogućnostima zapošljavanja, ali izraziti i svoja očekivanja.

Postani fitness instruktor
Vrijeme održavanja: 1.10. subota u 10:00 h
Mjesto održavanja: Trg Dražena Petrovića
Voditelji radionice: fitness treneri Miranda Trklja i Tonči Grguričin

Uvjeti za prijavu na radionicu:
– nepostojanje zdravstvenih kontraindikacija,
– dobra kondicijska sprema

Radionica je namijenjena onima koji bi željeli postati fitness instruktori, ali i onima koji žele proširiti svoje znanje i trenirati sigurno. Potencijalni polaznici dobit će uvid kako izgleda sat različitih grupnih programa, što to znači biti instruktor, te koja znanja i kvalifikacije mogu steći polazeći edukaciju za instruktora.
Zajedno ćemo odraditi dva treninga: aerobni trening uz glazbu i kružni trening – dođite i pridružite nam se na Trgu Dražena Petrovića!

Uz 10 besplatnih radionica u 5 gradova, za sve građane će se  30. rujna 2022. godine održati Dan otvorenih vrata uz 20% popusta na sve programe prekvalifikacija!

Ostale vijesti

Novosti
19.01.2024.

Održan je virtualni okrugli stol s VR stručnjacima iz Grčke, Španjolske i Hrvatske

Danas (19.1.2024.) u sklopu Erasmus+ projekta VR Training Toolkit for VET Centers održan je virtualni okrugli stol koji je okupio predavače i VR stručnjake iz Grčke, Španjolske i Hrvatske. Okrugli stol održan je na temu izazova i mogućnosti u području primjene VR tehnologije u učenju i poučavanju, a njegova svrha bila je razmjena iskustava i […]
Pročitaj više
Novosti
17.01.2024.

Drugi bilten Erasmus+ projekta Carbon Neutral Schools

U sklopu Erasmus+ projekta Carbon Neutral Schools vrijednog 400.000,00 EUR koji provodimo u suradnji s projektnim partnerima iz Latvije, Litve, Italije, Austrije, Belgije i Finske, izradili smo drugi po redu projekti bilten. U njemu ćete pronaći nešto više informacija o projektnom sastanku koji je u rujnu prošle godine održan u Grazu, kao i o e-tečaju […]
Pročitaj više
Novosti
15.01.2024.

Globalna suradnja u sustavu obrazovanja: Ivana i Andrea na Dante Eventu

Prošlog tjedna (10. – 12. siječnja), Ivana i Andrea su sudjelovale na DANTE Networking Eventu u prekrasnoj Opatiji. Ustanova za obrazovanje odraslih Dante, okupila je obrazovne stručnjake s ciljem poticanja razvoja kapaciteta i stručnosti dionika u sustavu obrazovanja, kako na nacionalnoj tako i na internacionalnoj razini. Temeljni ciljevi ovog važnog događaja obuhvaćaju nekoliko ključnih aspekata: […]
Pročitaj više
1 2 3 66

Nastojimo pridonijeti 
povećanju zapošljivosti

Provedbom EU projekata priliku za besplatnim edukcijama najčešće imaju marginalizirane skupine ljudi kao što su trajno nezaposleni, osobe s osnovnim obrazovanjem te osobe s nižim razinama kvalifikacija.
EU PROJEKATA
0
EDUCIRANIH OSOBA
0
+
USPJEŠNOST PROJEKATA
0
%
Prvi/a saznaj o novostima i promotivnim akcijama Učilišta Studium

#pokrenise #promijenisve
#usmjerikarijeruupravomsmjeru
©2024 Učilište Studium - ustanova za obrazovanje odraslih
Website by 
Ascentia Digital
menuchevron-downchevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram