Program treninga za unaprjeđenje vještina mentora
Novosti
Naslovna
 > 
Novosti
 > 
Program treninga za unaprjeđenje vještina mentora

U okviru projekta “Nova znanja za nove poslove u turizmu u VSŽ“, angažirani su stručnjaci za unaprijeđenje vještina mentora i predavača

Stručnjaci su angažirani kako bi se unaprijedili kapaciteti mentora i predavača za rad na provedbi programa obrazovanja koji se razvijaju u sklopu projekta; Animator za aktivni turizam; Animator za kulturni turizam i Voditelj prodaje i marketinga u turizmu.

Vanjski stručnjaci osmislili su prilagođeni program treninga koji je izveden dislocirano, na Plitvičkim jezerima, kako bi svi sudionici mogli biti posvećeni unaprjeđenju znanja i vještina koja su potrebna za dobro poučavanje polaznika. Na Plitvicama su predavači i mentori prošli posebno osmišljen dvodnevni trening pedagoških i metodičko-didaktičkih vještina, te jednodnevni trening stručnih vještina u turizmu. Predavači i mentori, prošli su ključne teme iz područja andragogije, didaktike i metodike. Vježbali su komunikacijske i prezentacijske vještine, te kako poučavati odraslu osobu. Unutar edukacije o stručnim vještinama u turizmu prezentirane su sve vrste turizma, te mogućnosti i potencijali za razvoj turizma kroz provedbu edukacija na području VSŽ.

Radi se o projektu čiji nositelj je Tehničko učilište Vinkovci, a sufinanciran je 100% iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržišta rada u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Partneri projekta su:
• Učilište Studium – ustanova za obrazovanje odraslih,Vukovar
• Polet d.o.o. za cestovni prijevoz putnika i prateće djelatnosti u prometu , Vinkovci.

Trajanje projekta je 20 mjeseci (23.04.2019. - 23.12.2021.), iznos odobrenih sredstava iznosi 997.744,84 kn, a područje provedbe projekta je Vukovarsko-srijemska županija.

Ciljane skupine projekta su dugotrajno nezaposlene osobe:
• mladi do 25 godina
• stariji od 54 godine

Kroz projekt će se razviti novi, inovativni programi obrazovanja u turizmu, u skladu s definiranim potrebama nezaposlenih te potrebama turističkog sektora u VSŽ. Cilj projekta je doprinijeti povećanju zapošljivosti nezaposlenih osoba u Vukovarsko-srijemskoj županiji kroz pripremu i provedbu inovativnih inicijativa za zapošljavanje u sektoru turizma.

Ostale vijesti

Novosti
16.07.2024.

Pripremljen posljednji bilten projekta IQ-DigitS

Projekt IQ-DigitS završio je nakon 30 mjeseci provedbe. Tijekom projekta sudjelovali smo u nizu aktivnosti i s partnerima iz Sjeverne Makedonije, Italije i Austrije surađivali u radu na izradi projektnih rezultata. Nešto više o finalnim rezultatima projekta pročitajte u posljednjem projektnom biltenu u nastavku:
Pročitaj više
Novosti
09.07.2024.

Natječaj za dodjelu sredstava za prekvalifikaciju - produljenje

Pozivamo zainteresirane da se prijave na Natječaj HŽ Infrastrukture za dodjelu sredstava za prekvalifikacije. HŽ Infrastruktura financira 3 prekvalifikacije za obrazovni program kojim se stječe zvanje elektrotehničar u Učilištu Studium u Vinkovcima. Rok za prijavu produžen je do 19. srpnja 2024., a ostali detalji nalaze se u tekstu Natječaja. Pod troškovima prekvalifikacije podrazumijevaju se troškovi […]
Pročitaj više
Novosti
03.07.2024.

Prvi maturalac Učilišta Studium

Naš prvi maturalac je bio nezaboravan!  Kako bismo našim polaznicima pružili potpuno iskustvo obrazovanja, Učilište Studium je organiziralo maturalno putovanje u prekrasnu Veneciju i otoke Lagune.  Sjajna ekipa od 65 polaznika, njihovih pratnji i četvero naših djelatnika i nastavnika krenula je u petak navečer i nakon ugodne noćne vožnje stigla u Punta Sabbioni. Tamo smo […]
Pročitaj više
1 2 3 71

Nastojimo pridonijeti 
povećanju zapošljivosti

Provedbom EU projekata priliku za besplatnim edukcijama najčešće imaju marginalizirane skupine ljudi kao što su trajno nezaposleni, osobe s osnovnim obrazovanjem te osobe s nižim razinama kvalifikacija.
EU PROJEKATA
0
EDUCIRANIH OSOBA
0
+
USPJEŠNOST PROJEKATA
0
%
Prvi/a saznaj o novostima i promotivnim akcijama Učilišta Studium

#pokrenise #promijenisve
#usmjerikarijeruupravomsmjeru
©2024 Učilište Studium - ustanova za obrazovanje odraslih
Website by 
Ascentia Digital
menuchevron-downchevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram