Djelatnice Učilišta Studium sudjelovale su na edukaciji 4Cs
Novosti
Naslovna
 > 
Novosti
 > 
Djelatnice Učilišta Studium sudjelovale su na edukaciji 4Cs

U sklopu Erasmus+ KA1 projekta za akreditirane ustanove, djelatnice Učilišta Studium, Andrea, Valentina, Ivana i ravnateljica Ana, sudjelovale su na edukaciji pod nazivom "Digital Tools for Collaboration, Communication, Creativity and Critical Thinking (4Cs)" koja se održala u periodu od 6. do 11. svibnja u prekrasnom Lisabonu.

Edukacija je bila izuzetno korisna i inspirativna te su djelatnice imale priliku naučiti kako primijeniti niz digitalnih alata u svom radu, s posebnim naglaskom na alate zasnovane na umjetnoj inteligenciji. Ovi alati potiču suradnju, kreativnost, kritički način razmišljanja te efektivnu komunikaciju, što je od iznimne važnosti za moderni obrazovni proces. Također, djelatnice su se upoznale s metodama korištenja ovih alata u radu s polaznicima, s ciljem obogaćivanja nastavnog procesa i dodatne motivacije učenika. Kroz provedbu edukacije upoznale su se s umjetnom inteligencijom i njezinom primjenom i mogućnostima u radu s polaznicima kao i primjenom u svakodnevnom radu.

Tijekom edukacije, sudionici su istraživali različite digitalne platforme i alate koji mogu značajno poboljšati učionicu i administrativne procese. Naglasak je bio na praktičnoj primjeni, tako da su naše djelatnice imale priliku direktno isprobati i testirati alate u simuliranim uvjetima, što će im omogućiti lakšu integraciju tih alata u njihov svakodnevni rad. Posebno su korisni bili alati koji omogućuju suradnju na daljinu, što je izuzetno važno u današnjem globaliziranom svijetu obrazovanja.

Osim edukacijskog dijela, tečaj je bio prilika za međunarodnu suradnju i kulturnu razmjenu. Naše djelatnice družile su se s kolegama iz Grčke, Poljske, Mađarske i Njemačke, razmjenjujući iskustva i najbolje prakse. Također, imale su priliku upoznati bogatu kulturu Portugala, istražiti Lisabon i uživati u njegovim znamenitostima.

Pune dojmova i novih znanja, Ana, Andrea, Valentina i Ivana vratile su se u Učilište Studium. Svoje stečeno znanje i vještine djelatnice su podijelile s kolegama te su primijenile u svom radu. Organizacijom i provedbom interne radionice djelatnice su prezentirale naučeno te su zajedno s ostalim djelatnicima isprobali predstavljene alate i metode te diskutirali o najboljim načinima primjene i implementacije istih u obrazovanju odraslih.  

Ova edukacija još je jedan korak naprijed u našoj misiji pružanja suvremenog i inovativnog obrazovanja te u optimizaciji i efektivnoj komunikaciji. Stečeno znanje nastojat ćemo što više implementirati u svakodnevnom radu te se veselimo budućim projektima i suradnjama.

Ostale vijesti

Novosti
20.06.2024.

Transnacionalni sastanak projekta TeleNursing

Djelatnice projektnog ureda prošlog su tjedna, od 11. do 13. lipnja, boravile u prekrasnom talijanskom gradiću Folignu u sklopu transnacionalnog sastanka projekta TeleNursing. Sastanak, organiziran od strane partnera EGInA Srl, bio je fokusiran na daljnju provedbu projektnih aktivnosti, definiranje izgleda platforme te implementaciju programa obrazovanja. Program obrazovanja u okviru projekta posvećen je telemedicini, a projektni partneri […]
Pročitaj više
Novosti
12.06.2024.

Peti bilten Erasmus+ projekta IQ-DigitS

Erasmus plus projekt IQ-DigitS nakon 30 mjeseci uspješne suradnje s projektnim koordinatorima iz Sjeverne Makedonije te partnerima iz Austrije i Italije, bliži se kraju. Peti po redu projektni bilten donosi novosti o finaliziranju projektnih rezultata. NEWSLETTER
Pročitaj više
Novosti
11.06.2024.

Natječaj za dodjelu sredstava za prekvalifikaciju

Pozivamo zainteresirane da se prijave na natječaj jer će HŽ infrastruktura financirati 3 prekvalifikacije za obrazovni program kojim se stječe zvanje elektrotehničar u Učilištu Studium u Vinkovcima. Rok za prijavu je 1. srpnja 2024., a ostali detalji nalaze se u tekstu Natječaja. NATJEČAJ
Pročitaj više
1 2 3 70

Nastojimo pridonijeti 
povećanju zapošljivosti

Provedbom EU projekata priliku za besplatnim edukcijama najčešće imaju marginalizirane skupine ljudi kao što su trajno nezaposleni, osobe s osnovnim obrazovanjem te osobe s nižim razinama kvalifikacija.
EU PROJEKATA
0
EDUCIRANIH OSOBA
0
+
USPJEŠNOST PROJEKATA
0
%
Prvi/a saznaj o novostima i promotivnim akcijama Učilišta Studium

#pokrenise #promijenisve
#usmjerikarijeruupravomsmjeru
©2024 Učilište Studium - ustanova za obrazovanje odraslih
Website by 
Ascentia Digital
menuchevron-downchevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram