Erasmus+ projekt VET VRkit: Virtualna konferencija
Novosti
Naslovna
 > 
Novosti
 > 
Erasmus+ projekt VET VRkit: Virtualna konferencija


Učilište Studium 20. travnja sudjelovao je u organizaciji i provedbi virtualnog događaja koji je poslužio kao spona između predavača strukovnog obrazovanja te tvrtkama koje se bave razvojem VR sadržaja i alata.  U događaju je sudjelovao veći broj sudionika iz Grčke, Španjolske i Hrvatske zainteresiranih za implementaciju VR tehnologije u nastavu.

  • Audra Savickiene (Mpro) govorila je o projektima vezanim uz korištenje virtualne realnosti u obrazovanju financiranim od strane Europske Unije. Mpro je neprofitna organizacija iz Litve, aktivno uključena u EdTech, a posebno u području VR-a.
  • Mario Mikić Vučak (Culex) predstavio je djelovanje hrvatske tvrtke Culex koja se bavi djelatnosti specijaliziranog studija fokusiranog na razvoj i produkciju jedinstvenih virtualnih iskustava i interaktivnog cinematskog 360° video sadržaja. Njihovi projekti usmjereni su prema inovacijama te razvoju i produkciji visokokvalitetnog virtualnog i digitalnog sadržaja.

  • Konstantinos Lymperopoulos (VR Academy) sudjelovao je kao predstavnik vodeće grčke tvrtke koja pruža usluge razvoja VR sadržaja te je predstavio misiju s kojom djeluju; pomoći malim i srednjim poduzećima i obrazovnim ustanovama kako bi što kvalitetnije odgovorili na izazove koje donosi digitalizacija, ojačali svoje kapacitete te unaprijedili djelovanje u području suvremene tehnologije.

  • Dimitris Dimitriadis (ThefutureCats) podijelio jeiskustva koja je stekao kao djelatnik agencije za digitalni marketing sa sjedištem u Ateni i Thessalonikiju, specijalizirane u području suvremene tehnologije kao što je XR, AR, VR i Metaverse.
  • Ditte Koustruo (LudusXR) sudionicima je omogućila demonstraciju edukativnih igara baziranih na upotrebi virtualne realnosti. LuduXR danska je tvrtka koja se bavi razvojem igara i simulacija te je specijalizirana za provedbu EU projekata, kao i razvoj edukativnih materijala za učenje u različitim sektorima. Tijekom konferencije predstavili su Erasmus+ projekt pod nazivom „WorkVR“.
  • José Antonio García Ruiz  (Techmakers) govorio je u ime španjolske tvrtke Techmakers specijalizirane za VR i Metaverse u obrazovanju. Osim bogatog iskustva u implementaciji VR projekata te provedbi edukacija za nastavnike u području VR-a, sudionicima je predstavljen temeljni cilj tvrtke; digitalna transformacija škola, nastavnika i učenika. Pozornost je također posvetio razvoju učionica budućnosti i poduzetničkih učionica za javne i privatne škole.

  • Za kraj, Andrea Maksimovic (Učilište Studium) predstavila je projekt STEP UP, financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, u kojem je učilište sudjelovalo u ulozi partnera, a koji je za cilj imao unaprjeđenje stručne prakse za studente kroz upotrebu inovativne VR tehnologije.

Nakon svakog izlaganja uslijedila su pitanja i odgovori, a događaj je ostvario svoj temeljni cilj – informiranje i podizanje javnosti o mogućnostima koje suvremena tehnologija nudi u području obrazovanja te povezivanje sektora obrazovanja s IT sektorom.

Za više informacija, čitav događaj pogledajte putem poveznice: https://www.facebook.com/vetvrkiterasmus/videos/221639470472800/

Pridružite se Facebook zajednici nastavnika zainteresiranih za VR alate u nastavi: https://www.facebook.com/groups/vetvrkiterasmus  i posjetite službenu Facebook stranicu projekta: https://www.facebook.com/vetvrkiterasmus

Ostale vijesti

Novosti
20.06.2024.

Transnacionalni sastanak projekta TeleNursing

Djelatnice projektnog ureda prošlog su tjedna, od 11. do 13. lipnja, boravile u prekrasnom talijanskom gradiću Folignu u sklopu transnacionalnog sastanka projekta TeleNursing. Sastanak, organiziran od strane partnera EGInA Srl, bio je fokusiran na daljnju provedbu projektnih aktivnosti, definiranje izgleda platforme te implementaciju programa obrazovanja. Program obrazovanja u okviru projekta posvećen je telemedicini, a projektni partneri […]
Pročitaj više
Novosti
12.06.2024.

Peti bilten Erasmus+ projekta IQ-DigitS

Erasmus plus projekt IQ-DigitS nakon 30 mjeseci uspješne suradnje s projektnim koordinatorima iz Sjeverne Makedonije te partnerima iz Austrije i Italije, bliži se kraju. Peti po redu projektni bilten donosi novosti o finaliziranju projektnih rezultata. NEWSLETTER
Pročitaj više
Novosti
11.06.2024.

Natječaj za dodjelu sredstava za prekvalifikaciju

Pozivamo zainteresirane da se prijave na natječaj jer će HŽ infrastruktura financirati 3 prekvalifikacije za obrazovni program kojim se stječe zvanje elektrotehničar u Učilištu Studium u Vinkovcima. Rok za prijavu je 1. srpnja 2024., a ostali detalji nalaze se u tekstu Natječaja. NATJEČAJ
Pročitaj više
1 2 3 70

Nastojimo pridonijeti 
povećanju zapošljivosti

Provedbom EU projekata priliku za besplatnim edukcijama najčešće imaju marginalizirane skupine ljudi kao što su trajno nezaposleni, osobe s osnovnim obrazovanjem te osobe s nižim razinama kvalifikacija.
EU PROJEKATA
0
EDUCIRANIH OSOBA
0
+
USPJEŠNOST PROJEKATA
0
%
Prvi/a saznaj o novostima i promotivnim akcijama Učilišta Studium

#pokrenise #promijenisve
#usmjerikarijeruupravomsmjeru
©2024 Učilište Studium - ustanova za obrazovanje odraslih
Website by 
Ascentia Digital
menuchevron-downchevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram