Erasmus+ projekt VET VRkit: Virtualna konferencija
Novosti
Naslovna
 > 
Novosti
 > 
Erasmus+ projekt VET VRkit: Virtualna konferencija


Učilište Studium 20. travnja sudjelovao je u organizaciji i provedbi virtualnog događaja koji je poslužio kao spona između predavača strukovnog obrazovanja te tvrtkama koje se bave razvojem VR sadržaja i alata.  U događaju je sudjelovao veći broj sudionika iz Grčke, Španjolske i Hrvatske zainteresiranih za implementaciju VR tehnologije u nastavu.

  • Audra Savickiene (Mpro) govorila je o projektima vezanim uz korištenje virtualne realnosti u obrazovanju financiranim od strane Europske Unije. Mpro je neprofitna organizacija iz Litve, aktivno uključena u EdTech, a posebno u području VR-a.
  • Mario Mikić Vučak (Culex) predstavio je djelovanje hrvatske tvrtke Culex koja se bavi djelatnosti specijaliziranog studija fokusiranog na razvoj i produkciju jedinstvenih virtualnih iskustava i interaktivnog cinematskog 360° video sadržaja. Njihovi projekti usmjereni su prema inovacijama te razvoju i produkciji visokokvalitetnog virtualnog i digitalnog sadržaja.

  • Konstantinos Lymperopoulos (VR Academy) sudjelovao je kao predstavnik vodeće grčke tvrtke koja pruža usluge razvoja VR sadržaja te je predstavio misiju s kojom djeluju; pomoći malim i srednjim poduzećima i obrazovnim ustanovama kako bi što kvalitetnije odgovorili na izazove koje donosi digitalizacija, ojačali svoje kapacitete te unaprijedili djelovanje u području suvremene tehnologije.

  • Dimitris Dimitriadis (ThefutureCats) podijelio jeiskustva koja je stekao kao djelatnik agencije za digitalni marketing sa sjedištem u Ateni i Thessalonikiju, specijalizirane u području suvremene tehnologije kao što je XR, AR, VR i Metaverse.
  • Ditte Koustruo (LudusXR) sudionicima je omogućila demonstraciju edukativnih igara baziranih na upotrebi virtualne realnosti. LuduXR danska je tvrtka koja se bavi razvojem igara i simulacija te je specijalizirana za provedbu EU projekata, kao i razvoj edukativnih materijala za učenje u različitim sektorima. Tijekom konferencije predstavili su Erasmus+ projekt pod nazivom „WorkVR“.
  • José Antonio García Ruiz  (Techmakers) govorio je u ime španjolske tvrtke Techmakers specijalizirane za VR i Metaverse u obrazovanju. Osim bogatog iskustva u implementaciji VR projekata te provedbi edukacija za nastavnike u području VR-a, sudionicima je predstavljen temeljni cilj tvrtke; digitalna transformacija škola, nastavnika i učenika. Pozornost je također posvetio razvoju učionica budućnosti i poduzetničkih učionica za javne i privatne škole.

  • Za kraj, Andrea Maksimovic (Učilište Studium) predstavila je projekt STEP UP, financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, u kojem je učilište sudjelovalo u ulozi partnera, a koji je za cilj imao unaprjeđenje stručne prakse za studente kroz upotrebu inovativne VR tehnologije.

Nakon svakog izlaganja uslijedila su pitanja i odgovori, a događaj je ostvario svoj temeljni cilj – informiranje i podizanje javnosti o mogućnostima koje suvremena tehnologija nudi u području obrazovanja te povezivanje sektora obrazovanja s IT sektorom.

Za više informacija, čitav događaj pogledajte putem poveznice: https://www.facebook.com/vetvrkiterasmus/videos/221639470472800/

Pridružite se Facebook zajednici nastavnika zainteresiranih za VR alate u nastavi: https://www.facebook.com/groups/vetvrkiterasmus  i posjetite službenu Facebook stranicu projekta: https://www.facebook.com/vetvrkiterasmus

Ostale vijesti

Novosti
19.01.2024.

Održan je virtualni okrugli stol s VR stručnjacima iz Grčke, Španjolske i Hrvatske

Danas (19.1.2024.) u sklopu Erasmus+ projekta VR Training Toolkit for VET Centers održan je virtualni okrugli stol koji je okupio predavače i VR stručnjake iz Grčke, Španjolske i Hrvatske. Okrugli stol održan je na temu izazova i mogućnosti u području primjene VR tehnologije u učenju i poučavanju, a njegova svrha bila je razmjena iskustava i […]
Pročitaj više
Novosti
17.01.2024.

Drugi bilten Erasmus+ projekta Carbon Neutral Schools

U sklopu Erasmus+ projekta Carbon Neutral Schools vrijednog 400.000,00 EUR koji provodimo u suradnji s projektnim partnerima iz Latvije, Litve, Italije, Austrije, Belgije i Finske, izradili smo drugi po redu projekti bilten. U njemu ćete pronaći nešto više informacija o projektnom sastanku koji je u rujnu prošle godine održan u Grazu, kao i o e-tečaju […]
Pročitaj više
Novosti
15.01.2024.

Globalna suradnja u sustavu obrazovanja: Ivana i Andrea na Dante Eventu

Prošlog tjedna (10. – 12. siječnja), Ivana i Andrea su sudjelovale na DANTE Networking Eventu u prekrasnoj Opatiji. Ustanova za obrazovanje odraslih Dante, okupila je obrazovne stručnjake s ciljem poticanja razvoja kapaciteta i stručnosti dionika u sustavu obrazovanja, kako na nacionalnoj tako i na internacionalnoj razini. Temeljni ciljevi ovog važnog događaja obuhvaćaju nekoliko ključnih aspekata: […]
Pročitaj više
1 2 3 66

Nastojimo pridonijeti 
povećanju zapošljivosti

Provedbom EU projekata priliku za besplatnim edukcijama najčešće imaju marginalizirane skupine ljudi kao što su trajno nezaposleni, osobe s osnovnim obrazovanjem te osobe s nižim razinama kvalifikacija.
EU PROJEKATA
0
EDUCIRANIH OSOBA
0
+
USPJEŠNOST PROJEKATA
0
%
Prvi/a saznaj o novostima i promotivnim akcijama Učilišta Studium

#pokrenise #promijenisve
#usmjerikarijeruupravomsmjeru
©2024 Učilište Studium - ustanova za obrazovanje odraslih
Website by 
Ascentia Digital
menuchevron-downchevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram