FOTO akademija 2023.
Novosti
Naslovna
 > 
Novosti
 > 
FOTO akademija 2023.Sada već tradicionalno, Učilište Studium organizira nekoliko akademija koje se svake godine održavaju od mjeseca svibnja pa sve do rujna. Akademije su formirane na način da koriste početnicima, ali i profesionalcima u unaprijeđenju znanja i poboljšanju vještina.

Za razliku od prošlih godina, osim u Slavoniji, akademije će biti dostupne i u Šibeniku!

Ove godine na FOTO akademiji:

LIFESTYLE FOTOGRAFIJA

DOMAGOJ SEVER (OSIJEK, 3.6.2023.)

1 dan

Lifestyle fotografija pokazuje ljude u svakodnevnim situacijama i radnjama, ova vrsta fotografije se češto koristi u oglašavanju, modnoj industriji, putovanjima, kulinarstvu. Polaznici će naučiti kako koristitI prirodno svjetlo za stvaranje atmosfere, na koji način bojama i tonovima utjecati na raspoloženje fotografije, kako stvoriti prirodan izgled i atmosferu te kako iskoristiti svoju kreativnost i eksperimentirati sa novim idejama.

OSIJEK: 3.6.2023.

ANDREA MULDER i LUANA MUŠKIĆ  (ŠIBENIK, 26.5. – 28.5.)

-Prvi dan, 26.5.2023

Upoznavanje s tehničkim aspektom fotografije. Polaznici će se upoznati s fotografskim objektivima kao i tijelom kamere, osnovnim pojmovima digitalne fotografije – ekspozicijski trokut, studijsko i prirodno svijetlo, fotografi kroz povijest. Istog dana je predviđeno i korištenje kamere. Snimanje pejzaža.

-Drugi dan, 27.5.2023

Polaznici će snimati portrete s prirodnim svjetlom i studijskom rasvjetom.

Zadatak. Zadatkom se potiče polaznike da vježbaju osjećaj za kadar i predstave svoje kreativno viđenje zadane teme.

-Treći dan, 28.5.2023

Polaznici će naučiti o lifestyle fotografiji u svrhu predstavljanja proizvoda ili usluga. Ovom vrstom fotografije nastoji se zabilježiti određeni način života kroz prirodne, spontane i autentične kadrove stiliziranjem proizvoda ili uz pomoć modela

ŠIBENIK: 26.5. – 28.5.

ARHITEKTURA FOTOGRAFIJE

DARKO KEŠNJER (OSIJEK, 20.5.2023.)

Tečajem polaznici dobivaju znanja iz tehničkog aspekta fotografije, razvijanje vještina (kompozicija, svijetlo), korištenje prirodnog svijetla kao i osnovno znanje o estetici i koloru.

1 dan

Fotografija prostora, objekta, prirode, odnosa u prirodi i prostoru. Polaznici će steći znanja o vrsti opreme za rad, stabilizaciji opreme, kako postići pravilnu perspektivu, kako upotrijebiti prirodno svjetlo, kako uhvatiti teksture prostora koji se fotografira, kako koristiti vlastitu kreativnost i osobni stil kako bi se izradila jedinstvenost fotografije.

OSIJEK: 20.5.2023.

PRIJAVI SE

Ostale vijesti

Novosti
16.07.2024.

Pripremljen posljednji bilten projekta IQ-DigitS

Projekt IQ-DigitS završio je nakon 30 mjeseci provedbe. Tijekom projekta sudjelovali smo u nizu aktivnosti i s partnerima iz Sjeverne Makedonije, Italije i Austrije surađivali u radu na izradi projektnih rezultata. Nešto više o finalnim rezultatima projekta pročitajte u posljednjem projektnom biltenu u nastavku:
Pročitaj više
Novosti
09.07.2024.

Natječaj za dodjelu sredstava za prekvalifikaciju - produljenje

Pozivamo zainteresirane da se prijave na Natječaj HŽ Infrastrukture za dodjelu sredstava za prekvalifikacije. HŽ Infrastruktura financira 3 prekvalifikacije za obrazovni program kojim se stječe zvanje elektrotehničar u Učilištu Studium u Vinkovcima. Rok za prijavu produžen je do 19. srpnja 2024., a ostali detalji nalaze se u tekstu Natječaja. Pod troškovima prekvalifikacije podrazumijevaju se troškovi […]
Pročitaj više
Novosti
03.07.2024.

Prvi maturalac Učilišta Studium

Naš prvi maturalac je bio nezaboravan!  Kako bismo našim polaznicima pružili potpuno iskustvo obrazovanja, Učilište Studium je organiziralo maturalno putovanje u prekrasnu Veneciju i otoke Lagune.  Sjajna ekipa od 65 polaznika, njihovih pratnji i četvero naših djelatnika i nastavnika krenula je u petak navečer i nakon ugodne noćne vožnje stigla u Punta Sabbioni. Tamo smo […]
Pročitaj više
1 2 3 71

Nastojimo pridonijeti 
povećanju zapošljivosti

Provedbom EU projekata priliku za besplatnim edukcijama najčešće imaju marginalizirane skupine ljudi kao što su trajno nezaposleni, osobe s osnovnim obrazovanjem te osobe s nižim razinama kvalifikacija.
EU PROJEKATA
0
EDUCIRANIH OSOBA
0
+
USPJEŠNOST PROJEKATA
0
%
Prvi/a saznaj o novostima i promotivnim akcijama Učilišta Studium

#pokrenise #promijenisve
#usmjerikarijeruupravomsmjeru
©2024 Učilište Studium - ustanova za obrazovanje odraslih
Website by 
Ascentia Digital
menuchevron-downchevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram