Globalno Svjedočenje, izlječenje trauma: Učilište Studium na ERASMUS+ Treningu u Njemačkoj
Novosti
Naslovna
 > 
Novosti
 > 
Globalno Svjedočenje, izlječenje trauma: Učilište Studium na ERASMUS+ Treningu u Njemačkoj

U razdoblju od 19. do 24. rujna 2023., predstavnici Učilišta Studium, Filip i Anja, zavirili su u zanimljivi svijet treninga unutar ERASMUS + projekta DIG-GSW. Trening je održan u njemačkom gradu Witten, gdje smo razgovarali na temu "Global Social Witnessing".

Tijekom treninga, naši djelatnici upoznali su se sa srži pojma Global Social Witnessing, otkrivajući njegovu dublju svrhu u procesu liječenja kolektivnih trauma i oblikovanju boljeg društva. Ovo iskustvo nije samo donijelo nova znanja, već ih je potaknulo na razmišljanje o važnosti globalnog povezivanja i potrebom za izgradnjom suosjećajne zajednice.

U sklopu treninga, Filip i Anja su imali prilike stupiti u kontakt s izbjeglicama iz Afrike, Sirije i Ukrajine, slušajući njihove priče i nastojeći razumjeti dubinu njihovih traumatskih iskustava. Ovaj emotivni susret bio je ključan u procesu razvijanja svijesti o globalnim izazovima i potrebama.

Osim toga, posjetili su ustanovu Raum vor Ort, posvećenu pružanju podrške migrantima i organiziranju edukacija koje olakšavaju njihovu integraciju u društvo i tržište rada. Ovaj terenski posjet produbio je razumijevanje stvarnih izazova s kojima se suočavaju izbjeglice i potrebu za konkretnim akcijama u smjeru poboljšanja njihovog statusa.

Ponosni smo, jer, ne samo da smo bili tamo kao slušatelji i predstavnici već i kao sudionici projekta u širem europskom kontekstu. Osim naših djelatnika, treningu su prisustvovali predstavnici partnerskih ustanova iz Njemačke, Turske i Italije.

Ova međunarodna suradnja pruža nam priliku za razmjenu iskustava i izgradnju mostova između različitih kultura i perspektiva.

Stečena znanja na treningu će, apsolutno, postati ključni resursi u daljnjem radu naše Ustanove.

Za više informacija o projektu pogledajte: https://uciliste-studium.hr/projekti/dig-gsw/

Ostale vijesti

Novosti
20.11.2023.

Bilten projekta IQ-DigitS

U sklopu projekta IQ-DigitS izrađen je i preveden 4. po redu projektni bilten. U njemu je predstavljen rad na trećem projektnom rezultatu "Infrastrukturi za digitalnu certifikaciju kompatibilnoj s digitalnim vjerodajnicama Europassa" te aktivnost učenja, podučavanja i osposobljavanja održana u lipnju ove godine u Folignu.
Pročitaj više
Novosti
20.11.2023.

Transnacionalni sastanak u sklopu projekta TeleNursing

U vremenskom razdoblju od 13. do 16. studenog, naše djelatnice Andrea i Ivana aktivno su sudjelovale na trećem transnacionalnom sastanku unutar projekta TeleNursing, održanom u Rotterdamu, u organizaciji partnera G&G Huissartsen. Tijekom prethodnih mjeseci provedbe projektnih aktivnosti sudjelovali smo u provođenju anketa i intervjua usmjerenih na identifikaciju znanja i potreba za dodatnim obrazovanjem u području […]
Pročitaj više
Novosti
07.11.2023.

ENTER Konferencija Split 2023.: Unaprjeđenje sustava obrazovanja i digitalne vještine

ENTER konferencija na temu izazova u radu s darovitom djecom i mladima ove se godine održala od 2. do 4. studenog u organizaciji Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije u Radisson Blu hotelu u Splitu. Cilj konferencije bila je razmjena stručnih znanja i vještina te primjera dobre prakse, unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja te umrežavanje dionika iz […]
Pročitaj više
1 2 3 63

Nastojimo pridonijeti 
povećanju zapošljivosti

Provedbom EU projekata priliku za besplatnim edukcijama najčešće imaju marginalizirane skupine ljudi kao što su trajno nezaposleni, osobe s osnovnim obrazovanjem te osobe s nižim razinama kvalifikacija.
EU PROJEKATA
0
EDUCIRANIH OSOBA
0
+
USPJEŠNOST PROJEKATA
0
%
Prvi/a saznaj o novostima i promotivnim akcijama Učilišta Studium

#pokrenise #promijenisve
#usmjerikarijeruupravomsmjeru
©2023 Učilište Studium - ustanova za obrazovanje odraslih
Website by 
Ascentia Digital
menuchevron-downchevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram