Globalno Svjedočenje, izlječenje trauma: Učilište Studium na ERASMUS+ Treningu u Njemačkoj
Novosti
Naslovna
 > 
Novosti
 > 
Globalno Svjedočenje, izlječenje trauma: Učilište Studium na ERASMUS+ Treningu u Njemačkoj

U razdoblju od 19. do 24. rujna 2023., predstavnici Učilišta Studium, Filip i Anja, zavirili su u zanimljivi svijet treninga unutar ERASMUS + projekta DIG-GSW. Trening je održan u njemačkom gradu Witten, gdje smo razgovarali na temu "Global Social Witnessing".

Tijekom treninga, naši djelatnici upoznali su se sa srži pojma Global Social Witnessing, otkrivajući njegovu dublju svrhu u procesu liječenja kolektivnih trauma i oblikovanju boljeg društva. Ovo iskustvo nije samo donijelo nova znanja, već ih je potaknulo na razmišljanje o važnosti globalnog povezivanja i potrebom za izgradnjom suosjećajne zajednice.

U sklopu treninga, Filip i Anja su imali prilike stupiti u kontakt s izbjeglicama iz Afrike, Sirije i Ukrajine, slušajući njihove priče i nastojeći razumjeti dubinu njihovih traumatskih iskustava. Ovaj emotivni susret bio je ključan u procesu razvijanja svijesti o globalnim izazovima i potrebama.

Osim toga, posjetili su ustanovu Raum vor Ort, posvećenu pružanju podrške migrantima i organiziranju edukacija koje olakšavaju njihovu integraciju u društvo i tržište rada. Ovaj terenski posjet produbio je razumijevanje stvarnih izazova s kojima se suočavaju izbjeglice i potrebu za konkretnim akcijama u smjeru poboljšanja njihovog statusa.

Ponosni smo, jer, ne samo da smo bili tamo kao slušatelji i predstavnici već i kao sudionici projekta u širem europskom kontekstu. Osim naših djelatnika, treningu su prisustvovali predstavnici partnerskih ustanova iz Njemačke, Turske i Italije.

Ova međunarodna suradnja pruža nam priliku za razmjenu iskustava i izgradnju mostova između različitih kultura i perspektiva.

Stečena znanja na treningu će, apsolutno, postati ključni resursi u daljnjem radu naše Ustanove.

Za više informacija o projektu pogledajte: https://uciliste-studium.hr/projekti/dig-gsw/

Ostale vijesti

Novosti
20.06.2024.

Transnacionalni sastanak projekta TeleNursing

Djelatnice projektnog ureda prošlog su tjedna, od 11. do 13. lipnja, boravile u prekrasnom talijanskom gradiću Folignu u sklopu transnacionalnog sastanka projekta TeleNursing. Sastanak, organiziran od strane partnera EGInA Srl, bio je fokusiran na daljnju provedbu projektnih aktivnosti, definiranje izgleda platforme te implementaciju programa obrazovanja. Program obrazovanja u okviru projekta posvećen je telemedicini, a projektni partneri […]
Pročitaj više
Novosti
12.06.2024.

Peti bilten Erasmus+ projekta IQ-DigitS

Erasmus plus projekt IQ-DigitS nakon 30 mjeseci uspješne suradnje s projektnim koordinatorima iz Sjeverne Makedonije te partnerima iz Austrije i Italije, bliži se kraju. Peti po redu projektni bilten donosi novosti o finaliziranju projektnih rezultata. NEWSLETTER
Pročitaj više
Novosti
11.06.2024.

Natječaj za dodjelu sredstava za prekvalifikaciju

Pozivamo zainteresirane da se prijave na natječaj jer će HŽ infrastruktura financirati 3 prekvalifikacije za obrazovni program kojim se stječe zvanje elektrotehničar u Učilištu Studium u Vinkovcima. Rok za prijavu je 1. srpnja 2024., a ostali detalji nalaze se u tekstu Natječaja. NATJEČAJ
Pročitaj više
1 2 3 70

Nastojimo pridonijeti 
povećanju zapošljivosti

Provedbom EU projekata priliku za besplatnim edukcijama najčešće imaju marginalizirane skupine ljudi kao što su trajno nezaposleni, osobe s osnovnim obrazovanjem te osobe s nižim razinama kvalifikacija.
EU PROJEKATA
0
EDUCIRANIH OSOBA
0
+
USPJEŠNOST PROJEKATA
0
%
Prvi/a saznaj o novostima i promotivnim akcijama Učilišta Studium

#pokrenise #promijenisve
#usmjerikarijeruupravomsmjeru
©2024 Učilište Studium - ustanova za obrazovanje odraslih
Website by 
Ascentia Digital
menuchevron-downchevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram