Globalno Svjedočenje, izlječenje trauma: Učilište Studium na ERASMUS+ Treningu u Njemačkoj
Novosti
Naslovna
 > 
Novosti
 > 
Globalno Svjedočenje, izlječenje trauma: Učilište Studium na ERASMUS+ Treningu u Njemačkoj

U razdoblju od 19. do 24. rujna 2023., predstavnici Učilišta Studium, Filip i Anja, zavirili su u zanimljivi svijet treninga unutar ERASMUS + projekta DIG-GSW. Trening je održan u njemačkom gradu Witten, gdje smo razgovarali na temu "Global Social Witnessing".

Tijekom treninga, naši djelatnici upoznali su se sa srži pojma Global Social Witnessing, otkrivajući njegovu dublju svrhu u procesu liječenja kolektivnih trauma i oblikovanju boljeg društva. Ovo iskustvo nije samo donijelo nova znanja, već ih je potaknulo na razmišljanje o važnosti globalnog povezivanja i potrebom za izgradnjom suosjećajne zajednice.

U sklopu treninga, Filip i Anja su imali prilike stupiti u kontakt s izbjeglicama iz Afrike, Sirije i Ukrajine, slušajući njihove priče i nastojeći razumjeti dubinu njihovih traumatskih iskustava. Ovaj emotivni susret bio je ključan u procesu razvijanja svijesti o globalnim izazovima i potrebama.

Osim toga, posjetili su ustanovu Raum vor Ort, posvećenu pružanju podrške migrantima i organiziranju edukacija koje olakšavaju njihovu integraciju u društvo i tržište rada. Ovaj terenski posjet produbio je razumijevanje stvarnih izazova s kojima se suočavaju izbjeglice i potrebu za konkretnim akcijama u smjeru poboljšanja njihovog statusa.

Ponosni smo, jer, ne samo da smo bili tamo kao slušatelji i predstavnici već i kao sudionici projekta u širem europskom kontekstu. Osim naših djelatnika, treningu su prisustvovali predstavnici partnerskih ustanova iz Njemačke, Turske i Italije.

Ova međunarodna suradnja pruža nam priliku za razmjenu iskustava i izgradnju mostova između različitih kultura i perspektiva.

Stečena znanja na treningu će, apsolutno, postati ključni resursi u daljnjem radu naše Ustanove.

Za više informacija o projektu pogledajte: https://uciliste-studium.hr/projekti/dig-gsw/

Ostale vijesti

Novosti
19.01.2024.

Održan je virtualni okrugli stol s VR stručnjacima iz Grčke, Španjolske i Hrvatske

Danas (19.1.2024.) u sklopu Erasmus+ projekta VR Training Toolkit for VET Centers održan je virtualni okrugli stol koji je okupio predavače i VR stručnjake iz Grčke, Španjolske i Hrvatske. Okrugli stol održan je na temu izazova i mogućnosti u području primjene VR tehnologije u učenju i poučavanju, a njegova svrha bila je razmjena iskustava i […]
Pročitaj više
Novosti
17.01.2024.

Drugi bilten Erasmus+ projekta Carbon Neutral Schools

U sklopu Erasmus+ projekta Carbon Neutral Schools vrijednog 400.000,00 EUR koji provodimo u suradnji s projektnim partnerima iz Latvije, Litve, Italije, Austrije, Belgije i Finske, izradili smo drugi po redu projekti bilten. U njemu ćete pronaći nešto više informacija o projektnom sastanku koji je u rujnu prošle godine održan u Grazu, kao i o e-tečaju […]
Pročitaj više
Novosti
15.01.2024.

Globalna suradnja u sustavu obrazovanja: Ivana i Andrea na Dante Eventu

Prošlog tjedna (10. – 12. siječnja), Ivana i Andrea su sudjelovale na DANTE Networking Eventu u prekrasnoj Opatiji. Ustanova za obrazovanje odraslih Dante, okupila je obrazovne stručnjake s ciljem poticanja razvoja kapaciteta i stručnosti dionika u sustavu obrazovanja, kako na nacionalnoj tako i na internacionalnoj razini. Temeljni ciljevi ovog važnog događaja obuhvaćaju nekoliko ključnih aspekata: […]
Pročitaj više
1 2 3 66

Nastojimo pridonijeti 
povećanju zapošljivosti

Provedbom EU projekata priliku za besplatnim edukcijama najčešće imaju marginalizirane skupine ljudi kao što su trajno nezaposleni, osobe s osnovnim obrazovanjem te osobe s nižim razinama kvalifikacija.
EU PROJEKATA
0
EDUCIRANIH OSOBA
0
+
USPJEŠNOST PROJEKATA
0
%
Prvi/a saznaj o novostima i promotivnim akcijama Učilišta Studium

#pokrenise #promijenisve
#usmjerikarijeruupravomsmjeru
©2024 Učilište Studium - ustanova za obrazovanje odraslih
Website by 
Ascentia Digital
menuchevron-downchevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram