Međunarodna Inicijativa za Aktivno Građanstvo
Novosti
Naslovna
 > 
Novosti
 > 
Međunarodna Inicijativa za Aktivno Građanstvo

Voice & Vote: Deliberativna Inicijativa za Aktivno Građanstvo

Nedavno smo sudjelovali u međunarodnoj inicijativi "Voice & Vote", koju vodi Shipyard Foundation u okviru konzorcija Active Citizen Fund Poland. Cilj inicijative je poticanje učenja o metodama deliberativnih participativnih procesa i razmjena iskustava iz europskih zemalja.

Što smo naučili?

Razmijenili smo iskustva s predstavnicima iz različitih zemalja i istraživali primjere dobre prakse. Razgovarali smo o procesima Skupština građana, građanskih vijeća te građanskih porota, pritom ističući kako ti procesi pozitivno utječu na demokratske prakse u zajednicama.

Deliberativni Procesi u Praksi

Učili smo iz primjera poput Nacionalnog građanskog vijeća o troškovima energije, Skupštine građana o klimatskim promjenama u Trnavi (Slovačka) te građanske porote u Budimpešti (Mađarska). Sve te inicijative pokazuju kako deliberativni procesi mogu potaknuti kvalitetne rasprave o važnim javnim temama.

Naša Uloga u Projektu Fonda za Aktivno Građanstvo

Učilište Studium s ponosom sudjeluje u radu Fonda za aktivno građanstvo s ciljem jačanja kompetencija mladih. Naš projekt ''Mladi akteri za aktivno građanstvo'', ostvaren u suradnji s Institutom za unaprjeđenje kvalitete života te partnerima s Islanda, Citizens Foundation, ima za svrhu poticanje mladih da ostvare svoja prava te aktivno sudjeluju u lokalnoj zajednici i na tržištu rada.

Ova dva dana međunarodne inicijative Voice & Vote obogatile su naše znanje i motivirale nas da nastavimo s predanim radom na jačanju aktivnog građanstva. Radujemo se budućim projektima i suradnjama koje će donijeti pozitivne promjene u našoj zajednici!

Ostale vijesti

Novosti
19.01.2024.

Održan je virtualni okrugli stol s VR stručnjacima iz Grčke, Španjolske i Hrvatske

Danas (19.1.2024.) u sklopu Erasmus+ projekta VR Training Toolkit for VET Centers održan je virtualni okrugli stol koji je okupio predavače i VR stručnjake iz Grčke, Španjolske i Hrvatske. Okrugli stol održan je na temu izazova i mogućnosti u području primjene VR tehnologije u učenju i poučavanju, a njegova svrha bila je razmjena iskustava i […]
Pročitaj više
Novosti
17.01.2024.

Drugi bilten Erasmus+ projekta Carbon Neutral Schools

U sklopu Erasmus+ projekta Carbon Neutral Schools vrijednog 400.000,00 EUR koji provodimo u suradnji s projektnim partnerima iz Latvije, Litve, Italije, Austrije, Belgije i Finske, izradili smo drugi po redu projekti bilten. U njemu ćete pronaći nešto više informacija o projektnom sastanku koji je u rujnu prošle godine održan u Grazu, kao i o e-tečaju […]
Pročitaj više
Novosti
15.01.2024.

Globalna suradnja u sustavu obrazovanja: Ivana i Andrea na Dante Eventu

Prošlog tjedna (10. – 12. siječnja), Ivana i Andrea su sudjelovale na DANTE Networking Eventu u prekrasnoj Opatiji. Ustanova za obrazovanje odraslih Dante, okupila je obrazovne stručnjake s ciljem poticanja razvoja kapaciteta i stručnosti dionika u sustavu obrazovanja, kako na nacionalnoj tako i na internacionalnoj razini. Temeljni ciljevi ovog važnog događaja obuhvaćaju nekoliko ključnih aspekata: […]
Pročitaj više
1 2 3 66

Nastojimo pridonijeti 
povećanju zapošljivosti

Provedbom EU projekata priliku za besplatnim edukcijama najčešće imaju marginalizirane skupine ljudi kao što su trajno nezaposleni, osobe s osnovnim obrazovanjem te osobe s nižim razinama kvalifikacija.
EU PROJEKATA
0
EDUCIRANIH OSOBA
0
+
USPJEŠNOST PROJEKATA
0
%
Prvi/a saznaj o novostima i promotivnim akcijama Učilišta Studium

#pokrenise #promijenisve
#usmjerikarijeruupravomsmjeru
©2024 Učilište Studium - ustanova za obrazovanje odraslih
Website by 
Ascentia Digital
menuchevron-downchevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram