Međunarodna Inicijativa za Aktivno Građanstvo
Novosti
Naslovna
 > 
Novosti
 > 
Međunarodna Inicijativa za Aktivno Građanstvo

Voice & Vote: Deliberativna Inicijativa za Aktivno Građanstvo

Nedavno smo sudjelovali u međunarodnoj inicijativi "Voice & Vote", koju vodi Shipyard Foundation u okviru konzorcija Active Citizen Fund Poland. Cilj inicijative je poticanje učenja o metodama deliberativnih participativnih procesa i razmjena iskustava iz europskih zemalja.

Što smo naučili?

Razmijenili smo iskustva s predstavnicima iz različitih zemalja i istraživali primjere dobre prakse. Razgovarali smo o procesima Skupština građana, građanskih vijeća te građanskih porota, pritom ističući kako ti procesi pozitivno utječu na demokratske prakse u zajednicama.

Deliberativni Procesi u Praksi

Učili smo iz primjera poput Nacionalnog građanskog vijeća o troškovima energije, Skupštine građana o klimatskim promjenama u Trnavi (Slovačka) te građanske porote u Budimpešti (Mađarska). Sve te inicijative pokazuju kako deliberativni procesi mogu potaknuti kvalitetne rasprave o važnim javnim temama.

Naša Uloga u Projektu Fonda za Aktivno Građanstvo

Učilište Studium s ponosom sudjeluje u radu Fonda za aktivno građanstvo s ciljem jačanja kompetencija mladih. Naš projekt ''Mladi akteri za aktivno građanstvo'', ostvaren u suradnji s Institutom za unaprjeđenje kvalitete života te partnerima s Islanda, Citizens Foundation, ima za svrhu poticanje mladih da ostvare svoja prava te aktivno sudjeluju u lokalnoj zajednici i na tržištu rada.

Ova dva dana međunarodne inicijative Voice & Vote obogatile su naše znanje i motivirale nas da nastavimo s predanim radom na jačanju aktivnog građanstva. Radujemo se budućim projektima i suradnjama koje će donijeti pozitivne promjene u našoj zajednici!

Ostale vijesti

Novosti
16.07.2024.

Pripremljen posljednji bilten projekta IQ-DigitS

Projekt IQ-DigitS završio je nakon 30 mjeseci provedbe. Tijekom projekta sudjelovali smo u nizu aktivnosti i s partnerima iz Sjeverne Makedonije, Italije i Austrije surađivali u radu na izradi projektnih rezultata. Nešto više o finalnim rezultatima projekta pročitajte u posljednjem projektnom biltenu u nastavku:
Pročitaj više
Novosti
09.07.2024.

Natječaj za dodjelu sredstava za prekvalifikaciju - produljenje

Pozivamo zainteresirane da se prijave na Natječaj HŽ Infrastrukture za dodjelu sredstava za prekvalifikacije. HŽ Infrastruktura financira 3 prekvalifikacije za obrazovni program kojim se stječe zvanje elektrotehničar u Učilištu Studium u Vinkovcima. Rok za prijavu produžen je do 19. srpnja 2024., a ostali detalji nalaze se u tekstu Natječaja. Pod troškovima prekvalifikacije podrazumijevaju se troškovi […]
Pročitaj više
Novosti
03.07.2024.

Prvi maturalac Učilišta Studium

Naš prvi maturalac je bio nezaboravan!  Kako bismo našim polaznicima pružili potpuno iskustvo obrazovanja, Učilište Studium je organiziralo maturalno putovanje u prekrasnu Veneciju i otoke Lagune.  Sjajna ekipa od 65 polaznika, njihovih pratnji i četvero naših djelatnika i nastavnika krenula je u petak navečer i nakon ugodne noćne vožnje stigla u Punta Sabbioni. Tamo smo […]
Pročitaj više
1 2 3 71

Nastojimo pridonijeti 
povećanju zapošljivosti

Provedbom EU projekata priliku za besplatnim edukcijama najčešće imaju marginalizirane skupine ljudi kao što su trajno nezaposleni, osobe s osnovnim obrazovanjem te osobe s nižim razinama kvalifikacija.
EU PROJEKATA
0
EDUCIRANIH OSOBA
0
+
USPJEŠNOST PROJEKATA
0
%
Prvi/a saznaj o novostima i promotivnim akcijama Učilišta Studium

#pokrenise #promijenisve
#usmjerikarijeruupravomsmjeru
©2024 Učilište Studium - ustanova za obrazovanje odraslih
Website by 
Ascentia Digital
menuchevron-downchevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram