Međunarodna Inicijativa za Aktivno Građanstvo
Novosti
Naslovna
 > 
Novosti
 > 
Međunarodna Inicijativa za Aktivno Građanstvo

Voice & Vote: Deliberativna Inicijativa za Aktivno Građanstvo

Nedavno smo sudjelovali u međunarodnoj inicijativi "Voice & Vote", koju vodi Shipyard Foundation u okviru konzorcija Active Citizen Fund Poland. Cilj inicijative je poticanje učenja o metodama deliberativnih participativnih procesa i razmjena iskustava iz europskih zemalja.

Što smo naučili?

Razmijenili smo iskustva s predstavnicima iz različitih zemalja i istraživali primjere dobre prakse. Razgovarali smo o procesima Skupština građana, građanskih vijeća te građanskih porota, pritom ističući kako ti procesi pozitivno utječu na demokratske prakse u zajednicama.

Deliberativni Procesi u Praksi

Učili smo iz primjera poput Nacionalnog građanskog vijeća o troškovima energije, Skupštine građana o klimatskim promjenama u Trnavi (Slovačka) te građanske porote u Budimpešti (Mađarska). Sve te inicijative pokazuju kako deliberativni procesi mogu potaknuti kvalitetne rasprave o važnim javnim temama.

Naša Uloga u Projektu Fonda za Aktivno Građanstvo

Učilište Studium s ponosom sudjeluje u radu Fonda za aktivno građanstvo s ciljem jačanja kompetencija mladih. Naš projekt ''Mladi akteri za aktivno građanstvo'', ostvaren u suradnji s Institutom za unaprjeđenje kvalitete života te partnerima s Islanda, Citizens Foundation, ima za svrhu poticanje mladih da ostvare svoja prava te aktivno sudjeluju u lokalnoj zajednici i na tržištu rada.

Ova dva dana međunarodne inicijative Voice & Vote obogatile su naše znanje i motivirale nas da nastavimo s predanim radom na jačanju aktivnog građanstva. Radujemo se budućim projektima i suradnjama koje će donijeti pozitivne promjene u našoj zajednici!

Ostale vijesti

Novosti
20.11.2023.

Bilten projekta IQ-DigitS

U sklopu projekta IQ-DigitS izrađen je i preveden 4. po redu projektni bilten. U njemu je predstavljen rad na trećem projektnom rezultatu "Infrastrukturi za digitalnu certifikaciju kompatibilnoj s digitalnim vjerodajnicama Europassa" te aktivnost učenja, podučavanja i osposobljavanja održana u lipnju ove godine u Folignu.
Pročitaj više
Novosti
20.11.2023.

Transnacionalni sastanak u sklopu projekta TeleNursing

U vremenskom razdoblju od 13. do 16. studenog, naše djelatnice Andrea i Ivana aktivno su sudjelovale na trećem transnacionalnom sastanku unutar projekta TeleNursing, održanom u Rotterdamu, u organizaciji partnera G&G Huissartsen. Tijekom prethodnih mjeseci provedbe projektnih aktivnosti sudjelovali smo u provođenju anketa i intervjua usmjerenih na identifikaciju znanja i potreba za dodatnim obrazovanjem u području […]
Pročitaj više
Novosti
07.11.2023.

ENTER Konferencija Split 2023.: Unaprjeđenje sustava obrazovanja i digitalne vještine

ENTER konferencija na temu izazova u radu s darovitom djecom i mladima ove se godine održala od 2. do 4. studenog u organizaciji Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije u Radisson Blu hotelu u Splitu. Cilj konferencije bila je razmjena stručnih znanja i vještina te primjera dobre prakse, unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja te umrežavanje dionika iz […]
Pročitaj više
1 2 3 63

Nastojimo pridonijeti 
povećanju zapošljivosti

Provedbom EU projekata priliku za besplatnim edukcijama najčešće imaju marginalizirane skupine ljudi kao što su trajno nezaposleni, osobe s osnovnim obrazovanjem te osobe s nižim razinama kvalifikacija.
EU PROJEKATA
0
EDUCIRANIH OSOBA
0
+
USPJEŠNOST PROJEKATA
0
%
Prvi/a saznaj o novostima i promotivnim akcijama Učilišta Studium

#pokrenise #promijenisve
#usmjerikarijeruupravomsmjeru
©2023 Učilište Studium - ustanova za obrazovanje odraslih
Website by 
Ascentia Digital
menuchevron-downchevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram