Projektni sastanak Erasmus+ projekta DigiEnergy4.0 u Rumunjskoj
Novosti
Naslovna
 > 
Novosti
 > 
Projektni sastanak Erasmus+ projekta DigiEnergy4.0 u Rumunjskoj

Tijekom 20. i 21. lipnja u rumunjskom gradu Iasi održan je drugi po redu projektni sastanak Erasmus+KA210 projekta DigiEnergy4.0 (DIGITALIZATION IN ENERGY 4.0 TECHNOLOGIES).

Domaćin sastanka bili su projektni partneri iz tvrtke Ludor Engeneering koja se bavi razvojem proizvoda te uslugama dizajna i inžinjeringa. Osim članica projektnog tima Učilišta Studium, na sastanku su sudjelovali i partneri iz turskog Gaziantepa; predavači i profesori iz srednje škole Kanuni Sultan Suleyman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, koja je ujedno i koordinator projekta.

Tema sastanka bila je analiza istraživanja koje je u sklopu projekta provedeno na području tri države uključene u projekt. Ciljna skupina istraživanja bili su učenici, studenti, predavači i profesori te tvrtke aktivne u području industrije i strojarstva. Cilj istraživanja bio je utvrditi stavove ciljne skupine o upotrebi obnovljivih izvora energijem kao i stavove o korištenju digitalnih materijala za učenje u području obnovljivih izvora energije. Rezultati su ukazali na pretežito pozitivan stav ispitanika prema mogućnostima i prednostima koje donosi upotreba obnovljivih izvora energije, ali u isto vrijeme upozorili i na nedostatak informiranosti o temi te potrebu za izradom kvalitetnih digitalnih materijala za učenje u navedenom području.

Sljedeći susret nas očekuje već u kolovozu, kada će naši partneri doputovati u Hrvatsku kako bi sudjelovati u projektnom sastanku u organizaciji Učilišta Studium.

Za više informacija o projektu posjetite službenu mrežnu stranicu projekta: http://digienergy40.com/index_eng.html te provjerite Newsletter.

Ostale vijesti

Novosti
19.01.2024.

Održan je virtualni okrugli stol s VR stručnjacima iz Grčke, Španjolske i Hrvatske

Danas (19.1.2024.) u sklopu Erasmus+ projekta VR Training Toolkit for VET Centers održan je virtualni okrugli stol koji je okupio predavače i VR stručnjake iz Grčke, Španjolske i Hrvatske. Okrugli stol održan je na temu izazova i mogućnosti u području primjene VR tehnologije u učenju i poučavanju, a njegova svrha bila je razmjena iskustava i […]
Pročitaj više
Novosti
17.01.2024.

Drugi bilten Erasmus+ projekta Carbon Neutral Schools

U sklopu Erasmus+ projekta Carbon Neutral Schools vrijednog 400.000,00 EUR koji provodimo u suradnji s projektnim partnerima iz Latvije, Litve, Italije, Austrije, Belgije i Finske, izradili smo drugi po redu projekti bilten. U njemu ćete pronaći nešto više informacija o projektnom sastanku koji je u rujnu prošle godine održan u Grazu, kao i o e-tečaju […]
Pročitaj više
Novosti
15.01.2024.

Globalna suradnja u sustavu obrazovanja: Ivana i Andrea na Dante Eventu

Prošlog tjedna (10. – 12. siječnja), Ivana i Andrea su sudjelovale na DANTE Networking Eventu u prekrasnoj Opatiji. Ustanova za obrazovanje odraslih Dante, okupila je obrazovne stručnjake s ciljem poticanja razvoja kapaciteta i stručnosti dionika u sustavu obrazovanja, kako na nacionalnoj tako i na internacionalnoj razini. Temeljni ciljevi ovog važnog događaja obuhvaćaju nekoliko ključnih aspekata: […]
Pročitaj više
1 2 3 66

Nastojimo pridonijeti 
povećanju zapošljivosti

Provedbom EU projekata priliku za besplatnim edukcijama najčešće imaju marginalizirane skupine ljudi kao što su trajno nezaposleni, osobe s osnovnim obrazovanjem te osobe s nižim razinama kvalifikacija.
EU PROJEKATA
0
EDUCIRANIH OSOBA
0
+
USPJEŠNOST PROJEKATA
0
%
Prvi/a saznaj o novostima i promotivnim akcijama Učilišta Studium

#pokrenise #promijenisve
#usmjerikarijeruupravomsmjeru
©2024 Učilište Studium - ustanova za obrazovanje odraslih
Website by 
Ascentia Digital
menuchevron-downchevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram