Sastanak djelatnika u Grčkoj, na obali Jonskog mora
Novosti
Naslovna
 > 
Novosti
 > 
Sastanak djelatnika u Grčkoj, na obali Jonskog mora

Zašto održavati sastanke u vlastitim uredima i na zoom-u kada možemo otputovati u Grčku i održati sastanak na obali Jonskog mora?

Ravnateljica Ana, voditeljica izrade i provedbe EU projekata Andrea i voditeljica odjela za izradu EU projekata Ivana, 23. i 24. svibnja prisustvovale su projektnom sastanku Erasmus+ projekta TeleNursing.

Naši projektni partneri - Systserv, tvrtka za razvoj i istraživanje posvećena tehnološkim rješenjima u području medicine ugostili su nas u prekrasnom mjestu Patrasu, na obali Jonskog mora.

Osim nas, na sastanku su prisustvovali i Zavod za zapošljavanje iz Njemačke, Sveučilište iz Thessalonikija, Privatna klinika iz Nizozemske te Centar za osposobljavanje iz Italije.

Projekt TeleNursing usmjeren je razvoju digitalnih vještina zdravstvenih djelatnika, a telemedicinu je sustav koji podupire proces zdravstvene zaštite osiguravajući sredstva i načine za učinkovitiju razmjenu informacija.

Tako su, i projekt i ovaj projektni sastanak usmjereni na planiranje razvoja programa osposobljavanja zdravstvenih djelatnika za korištenje telecare tehnologije te digitalne platforme za edukaciju.

U sklopu ovog projekta provedeni su intervjui sa 60 stručnjaka u području medicine, a trenutno je u tijeku provedba online upitnika s ciljem utvrđivanja prioriteta pri razvoju programa osposobljavanja zdravstvenih djelatnika za korištenje suvremene tehnologije kod pružanja skrbi pacijentima na daljinu.

Posebno smo oduševljeni gostujućim predavanjem profesora Spyrosa Likothanasisa koji je također i potpredsjednik upravnog odbora Zavoda za umjetnu inteligenciju u Patrasu.

U nadolazećim mjesecima očekujemo razvoj prve inačice programa, a Grčki partneri započeli su rad na razvoju digitalne platforme putem koje će program biti dostupan svim sudionicima i ustanovama.

Osim što smo radili na razvijanju kvalitetnih programa osposobljavanja, upoznali smo se s gradom Patrasom – gradom bogate povijesti i kulture koji se prostire obalom Jonskog mora.

Ostale vijesti

Novosti
19.01.2024.

Održan je virtualni okrugli stol s VR stručnjacima iz Grčke, Španjolske i Hrvatske

Danas (19.1.2024.) u sklopu Erasmus+ projekta VR Training Toolkit for VET Centers održan je virtualni okrugli stol koji je okupio predavače i VR stručnjake iz Grčke, Španjolske i Hrvatske. Okrugli stol održan je na temu izazova i mogućnosti u području primjene VR tehnologije u učenju i poučavanju, a njegova svrha bila je razmjena iskustava i […]
Pročitaj više
Novosti
17.01.2024.

Drugi bilten Erasmus+ projekta Carbon Neutral Schools

U sklopu Erasmus+ projekta Carbon Neutral Schools vrijednog 400.000,00 EUR koji provodimo u suradnji s projektnim partnerima iz Latvije, Litve, Italije, Austrije, Belgije i Finske, izradili smo drugi po redu projekti bilten. U njemu ćete pronaći nešto više informacija o projektnom sastanku koji je u rujnu prošle godine održan u Grazu, kao i o e-tečaju […]
Pročitaj više
Novosti
15.01.2024.

Globalna suradnja u sustavu obrazovanja: Ivana i Andrea na Dante Eventu

Prošlog tjedna (10. – 12. siječnja), Ivana i Andrea su sudjelovale na DANTE Networking Eventu u prekrasnoj Opatiji. Ustanova za obrazovanje odraslih Dante, okupila je obrazovne stručnjake s ciljem poticanja razvoja kapaciteta i stručnosti dionika u sustavu obrazovanja, kako na nacionalnoj tako i na internacionalnoj razini. Temeljni ciljevi ovog važnog događaja obuhvaćaju nekoliko ključnih aspekata: […]
Pročitaj više
1 2 3 66

Nastojimo pridonijeti 
povećanju zapošljivosti

Provedbom EU projekata priliku za besplatnim edukcijama najčešće imaju marginalizirane skupine ljudi kao što su trajno nezaposleni, osobe s osnovnim obrazovanjem te osobe s nižim razinama kvalifikacija.
EU PROJEKATA
0
EDUCIRANIH OSOBA
0
+
USPJEŠNOST PROJEKATA
0
%
Prvi/a saznaj o novostima i promotivnim akcijama Učilišta Studium

#pokrenise #promijenisve
#usmjerikarijeruupravomsmjeru
©2024 Učilište Studium - ustanova za obrazovanje odraslih
Website by 
Ascentia Digital
menuchevron-downchevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram