Cjelokupno trajanje programa: 180 sati. Teorijski dio programa u trajanju od 72 sata izvodi se u učionici ustanove. Praktični dio programa u trajanju od 90 sati i vježbe u trajanju od 28 realiziraju se pojedinačno u opremljenom praktikumu ustanove. Realizaciju praktičnog dijela programa osposobljavanja polaznika nadzire stručna osoba.
Kuhar welness i dijetalne kuhinje
Uvjeti za upis: -završena srednja škola u zanimanju kuhar -sanitarna iskaznica - liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za poslove kuhara wellness i dijetalne prehrane
Bogatim obrazovnim programom, s vrlo naglašenim učenjem stranih jezika, osposobljava se za poslove obrade turističkog tržišta, recepcijske i šalterske poslove, koordinaciju rada službi u turističkoj djelatnosti, kao i druge organizacijske poslove u turizmu (oblikovanje i organizacija izleta, poslovi vodiča i sl.). -Trajanje programa: 2419 sati.
Hotelijersko turistički tehničar
Uvjeti za upis u program stjecanja srednje stručne spreme: -polaznici koji imaju završenu osnovnu školu - najmanje 15 godina života - liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti. Uvjeti za upis u program prekvalifikacije: - polaznik mora imati minimalno 17godina - završenu srednju školu -liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti.
Bogatim obrazovnim programom, s vrlo naglašenim učenjem stranih jezika, osposobljava se za poslove obrade turističkog tržišta, recepcijske i šalterske poslove, koordinaciju rada službi u turističkoj djelatnosti, kao i druge organizacijske poslove u turizmu (oblikovanje i organizacija izleta, poslovi vodiča i sl.).
Hotelijersko turistički tehničar
Uvjeti za upis u program stjecanja srednje stručne spreme:
-polaznici koji imaju završenu osnovnu školu
- najmanje 15 godina života
- liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti.
Uvjeti za upis u program prekvalifikacije:
- polaznik mora imati minimalno 17godina
- završenu srednju školu
-liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti
Praktična nastava će se izvoditi prema nastavnom planu i programu u ugostiteljskom objektu opremljenim svom potrebnom opremom za obavljanje praktične nastave
Kuharica
Uvjeti za upis u program stjecanja srednje stručne spreme:
-završena osnovna škola i navršenih 15 godina
-liječnička potvrda o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova kuhara/ice
-sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu.
Uvjeti za upis u program prekvalifikacije:
-najmanje 17 godina starosti,
-završen neki od programa srednje škole
-liječnička potvrda o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova kuhara/ice
-sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu.
Praktična nastava će se izvoditi prema nastavnom planu i programu u ugostiteljskom objektu opremljenim svom potrebnom opremom za obavljanje praktične nastave
Slastičar
Uvjeti za upis u program stjecanja srednje stručne spreme:
-završena osnovna škola i navršenih 15 godina
-liječnička potvrda o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova slastičara/ke
-sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu.
Uvjeti za upis u program prekvalifikacije:
-najmanje 17 godina starosti,
-završen neki od programa srednje škole
-liječnička potvrda o zdravstvenoj -sposobnosti za obavljanje poslova slastičara/ke
-sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu.
Praktična nastava će se izvoditi prema nastavnom planu i programu u ugostiteljskom objektu opremljenim svom potrebnom opremom za obavljanje praktične nastave
Konobar
Uvjeti za upis u program stjecanja srednje stručne spreme:
-završena osnovna škola i navršenih 15 godina
-liječnička potvrda o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova konobara/ice.
-sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu
Uvjeti za upis u program prekvalifikacije:
-najmanje 17 godina starosti,
-završen neki od programa srednje škole
-liječnička potvrda o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova konobara/ice.
-sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu