PROGRAMI OBRAZOVANJA
Turizam i ugostiteljstvo
Kuhar welness i dijetalne kuhinje
Priprema, prezentira i preporučuje wellness obrok primjeren zahtjevima i potrebama gosta u cilju uspješnosti cijelog wellness tretmana. Priprema wellness meni ovisno o zdravstvenim problemima korisnika i po načelima dijetetike.
Prijavi se

Cjelokupno trajanje programa: 180 sati. Teorijski dio programa u trajanju od 72 sata izvodi se u učionici ustanove. Praktični dio programa u trajanju od 90 sati i vježbe u trajanju od 28 realiziraju se pojedinačno u opremljenom praktikumu ustanove. Realizaciju praktičnog dijela programa osposobljavanja polaznika nadzire stručna osoba.

Kuhar welness i dijetalne kuhinje

Uvjeti za upis: -završena srednja škola u zanimanju kuhar -sanitarna iskaznica - liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za poslove kuhara wellness i dijetalne prehrane

Hotelijersko turistički tehničar
Informira domaće i strane turiste o turističkoj ponudi, organizira putovanja i izlete, obavlja administrativne poslove vezane uz prijam i boravak gostiju.
Prijavi se

Bogatim obrazovnim programom, s vrlo naglašenim učenjem stranih jezika, osposobljava se za poslove obrade turističkog tržišta, recepcijske i šalterske poslove, koordinaciju rada službi u turističkoj djelatnosti, kao i druge organizacijske poslove u turizmu (oblikovanje i organizacija izleta, poslovi vodiča i sl.). -Trajanje programa: 2419 sati.

Hotelijersko turistički tehničar

Uvjeti za upis u program stjecanja srednje stručne spreme: -polaznici koji imaju završenu osnovnu školu - najmanje 15 godina života - liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti. Uvjeti za upis u program prekvalifikacije: - polaznik mora imati minimalno 17godina - završenu srednju školu -liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti.

Hotelijersko - turistički tehničar
Informira domaće i strane turiste o turističkoj ponudi, organizira putovanja i izlete, obavlja administrativne poslove vezane uz prijam i boravak gostiju.
Prijavi se

Bogatim obrazovnim programom, s vrlo naglašenim učenjem stranih jezika, osposobljava se za poslove obrade turističkog tržišta, recepcijske i šalterske poslove, koordinaciju rada službi u turističkoj djelatnosti, kao i druge organizacijske poslove u turizmu (oblikovanje i organizacija izleta, poslovi vodiča i sl.).

Hotelijersko turistički tehničar

Uvjeti za upis u program stjecanja srednje stručne spreme:

-polaznici koji imaju završenu osnovnu školu

- najmanje 15 godina života

- liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti.

Uvjeti za upis u program prekvalifikacije:

- polaznik mora imati minimalno 17godina

- završenu srednju školu

-liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti

Kuhar
Priprema sve vrste toplih i hladnih jela, sastavlja dnevne i tjedne jelovnike te priprema jela po narudžbi.
Prijavi se

Praktična nastava će se izvoditi prema nastavnom planu i programu u ugostiteljskom objektu opremljenim svom potrebnom opremom za obavljanje praktične nastave

Kuharica

Uvjeti za upis u program stjecanja srednje stručne spreme:
-završena osnovna škola i navršenih 15 godina
-liječnička potvrda o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova kuhara/ice
-sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu.

Uvjeti za upis u program prekvalifikacije:
-najmanje 17 godina starosti,
-završen neki od programa srednje škole
-liječnička potvrda o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova kuhara/ice
-sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu.

Slastičar
Naručuje i priprema sirovinu i materijale za različite slastice, peciva i sladolede te izrađuje konačni proizvod.
Prijavi se

Praktična nastava će se izvoditi prema nastavnom planu i programu u ugostiteljskom objektu opremljenim svom potrebnom opremom za obavljanje praktične nastave

Slastičar

Uvjeti za upis u program stjecanja srednje stručne spreme:
-završena osnovna škola i navršenih 15 godina
-liječnička potvrda o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova slastičara/ke
-sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu.

Uvjeti za upis u program prekvalifikacije:
-najmanje 17 godina starosti,
-završen neki od programa srednje škole
-liječnička potvrda o zdravstvenoj -sposobnosti za obavljanje poslova slastičara/ke
-sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu.

Konobar
Turističko-ugostiteljsko zanimanje. Poslužuju hranu i piće u ugostiteljskim objektima.
Prijavi se

Praktična nastava će se izvoditi prema nastavnom planu i programu u ugostiteljskom objektu opremljenim svom potrebnom opremom za obavljanje praktične nastave

Konobar

Uvjeti za upis u program stjecanja srednje stručne spreme:
-završena osnovna škola i navršenih 15 godina
-liječnička potvrda o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova konobara/ice.
-sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu

Uvjeti za upis u program prekvalifikacije:
-najmanje 17 godina starosti,
-završen neki od programa srednje škole
-liječnička potvrda o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova konobara/ice.
-sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu

Kontaktirajte nas
Učilište Studium - ustanova za obrazovanje odraslih
Zdravstvo kontakt
Prvi/a saznaj o novostima i promotivnim akcijama Učilišta Studium

#pokrenise #promijenisve
#usmjerikarijeruupravomsmjeru
©2025 Učilište Studium - ustanova za obrazovanje odraslih
Website by 
Ascentia Digital
menuchevron-downchevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram