Turizam dostupan svima u društvu bez barijera
Novosti
Naslovna
 > 
Novosti
 > 
Turizam dostupan svima u društvu bez barijera

Učilište Pula organizira u suradnji s Upravnim odjelom za turizam Istarske županije te ostalim projektnim partnerima panel raspravu.

Panel rasprava održat će se 28. rujna 2023 godine u 10 sati u Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ u Rovinju na temu „Turizam dostupan svima – razvoj preduvjeta za implementaciju turističkih usluga dostupnih osobama s invaliditetom“.

Na konferenciji za medije sudjelovali su Maja Milevoj, ravnateljica Diopter – otvorenog učilišta Pula, Pročelnica Odjela za turizam Istarske županije Nada Prodan Mraković, Geni Gobić-Bravar, predstavnica Arheološkog muzeja Istre te predstavnici partnera projekta Robert Raste predsjednik Društva distrofičara Istre i Floris Milohanović Voditelj turističke agencije Zeatours.

Maja Milevoj, ravnateljica Diopter – otvorenog učilišta Pula pozdravila je sve nazočne u ime nositelja projekta Turizam dostupan svima – razvoj preduvjeta za implementaciju turističkih usluga dostupnih osobama s invaliditetom i istaknula važnost pristupačnog turizma kao i  pristupačnog obrazovanja u društvu bez barijera. U tom smislu Diopter – otvoreno učilište nastoji prilagođavati svoje programe, razvijati inovativne sadržaje i implementirati nova saznanja u postojeće aktivnosti.

Projekt Turizam dostupan svima provodi se od ožujka 2022. godine zajedno s partnerima Učilištem Studium, Pučkim Otvorenim Učilištem Libar, EZEA turizam, ugostiteljstvo i trgovina, društvo s ograničenom odgovornošću te s Društvom distrofičara Istre. Projektom će se omogućiti razvoj novog zanimanja za Animatora u turizmu namijenjenog prvenstveno osobama s invaliditetom. Za navedeno zanimanje educirati će se 12 nezaposlenih osoba s invaliditetom koje će, logično, najbolje razumjeti potrebe OSI turista. Naime, po završetku osposobljavanja, turistički animator za OSI moći će osmišljavati i izvoditi programe slobodnog vremena, voditi domaće i strane turiste na pristupačne lokacije, poznavati poslovni bonton, te poticati uključivost i interakciju.

Ravnateljica Diopter – otvorenog učilišta je ovom prigodom najavila nadolazeću konferenciju u Rovinju, u Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju Martin Horvat koju organiziraju u suradnji sa Upravnim odjelom za turizam Istarske županije od 27 do 29.09.2023 godine.

Ostale vijesti

Novosti
07.12.2023.

Kako implementirati VR Tehnologiju u obrazovanje odraslih?

U sklopu Erasmus+ projekta "VR Training Toolkit for VET Centers", 5. i 6. prosinca održali smo edukaciju na temu primjene virtualne realnosti u obrazovanju namijenjenu djelatnicima i predavačima učilišta. Tijekom dva dana edukacije zajedno sa stručnjacima iz Culex XR Studia, tvrtke specijalizirane za razvoj i primjenu virtualne tehnologije i sadržaja: - naučili smo što su […]
Pročitaj više
Novosti
06.12.2023.

Što sve trebate znati o Europskim digitalnim vjerodajnicama: Vodič za ustanove za obrazovanje

Europske digitalne vjerodajnice za učenje elektronički su zapečaćene digitalne evidencije koje osoba dobiva kako bi certificirala svoje učenje. Mogu se dodijeliti za formalno obrazovanje, osposobljavanje, internetske tečajeve, volontiranje i slično. U sklopu projekta IQ-DigitS cilj nam je upoznati ustanove za obrazovanje odraslih i strukovno obrazovanje sa sustavom za izdavanje europskih digitalnih vjerodajnica i pomoći im […]
Pročitaj više
Novosti
04.12.2023.

Heidi

U studenom nam je započela provedba novog Erasmus+ projekta - HEIDI: Increasing the employability of Higher Educated adult Immigrants through the evaluation, Development, and certification of their qualifications and skills.  Projekt HEIDI razvijen je u suradnji s partnerima iz Norveške, Španjolske, Austrije, Litve, Njemačke i Estonije: FURIM Institut, Norveška - Centar za savjetovanje te istraživanja i razvoj u području […]
Pročitaj više
1 2 3 64

Nastojimo pridonijeti 
povećanju zapošljivosti

Provedbom EU projekata priliku za besplatnim edukcijama najčešće imaju marginalizirane skupine ljudi kao što su trajno nezaposleni, osobe s osnovnim obrazovanjem te osobe s nižim razinama kvalifikacija.
EU PROJEKATA
0
EDUCIRANIH OSOBA
0
+
USPJEŠNOST PROJEKATA
0
%
Prvi/a saznaj o novostima i promotivnim akcijama Učilišta Studium

#pokrenise #promijenisve
#usmjerikarijeruupravomsmjeru
©2023 Učilište Studium - ustanova za obrazovanje odraslih
Website by 
Ascentia Digital
menuchevron-downchevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram