Turizam dostupan svima u društvu bez barijera
Novosti
Naslovna
 > 
Novosti
 > 
Turizam dostupan svima u društvu bez barijera

Učilište Pula organizira u suradnji s Upravnim odjelom za turizam Istarske županije te ostalim projektnim partnerima panel raspravu.

Panel rasprava održat će se 28. rujna 2023 godine u 10 sati u Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ u Rovinju na temu „Turizam dostupan svima – razvoj preduvjeta za implementaciju turističkih usluga dostupnih osobama s invaliditetom“.

Na konferenciji za medije sudjelovali su Maja Milevoj, ravnateljica Diopter – otvorenog učilišta Pula, Pročelnica Odjela za turizam Istarske županije Nada Prodan Mraković, Geni Gobić-Bravar, predstavnica Arheološkog muzeja Istre te predstavnici partnera projekta Robert Raste predsjednik Društva distrofičara Istre i Floris Milohanović Voditelj turističke agencije Zeatours.

Maja Milevoj, ravnateljica Diopter – otvorenog učilišta Pula pozdravila je sve nazočne u ime nositelja projekta Turizam dostupan svima – razvoj preduvjeta za implementaciju turističkih usluga dostupnih osobama s invaliditetom i istaknula važnost pristupačnog turizma kao i  pristupačnog obrazovanja u društvu bez barijera. U tom smislu Diopter – otvoreno učilište nastoji prilagođavati svoje programe, razvijati inovativne sadržaje i implementirati nova saznanja u postojeće aktivnosti.

Projekt Turizam dostupan svima provodi se od ožujka 2022. godine zajedno s partnerima Učilištem Studium, Pučkim Otvorenim Učilištem Libar, EZEA turizam, ugostiteljstvo i trgovina, društvo s ograničenom odgovornošću te s Društvom distrofičara Istre. Projektom će se omogućiti razvoj novog zanimanja za Animatora u turizmu namijenjenog prvenstveno osobama s invaliditetom. Za navedeno zanimanje educirati će se 12 nezaposlenih osoba s invaliditetom koje će, logično, najbolje razumjeti potrebe OSI turista. Naime, po završetku osposobljavanja, turistički animator za OSI moći će osmišljavati i izvoditi programe slobodnog vremena, voditi domaće i strane turiste na pristupačne lokacije, poznavati poslovni bonton, te poticati uključivost i interakciju.

Ravnateljica Diopter – otvorenog učilišta je ovom prigodom najavila nadolazeću konferenciju u Rovinju, u Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju Martin Horvat koju organiziraju u suradnji sa Upravnim odjelom za turizam Istarske županije od 27 do 29.09.2023 godine.

Ostale vijesti

Novosti
16.05.2024.

Učilište Studium i projekt VET-VRkit na WorldSkills Croatia 2024

Učilište Studium ove je godine imalo priliku sudjelovati u Državnom natjecanju učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2024., najvećem događaju u obrazovanju u RH te najvećem natjecanju u ovom dijelu Europe, koje se održalo na Zagrebačkom velesajmu od 13. do 15. svibnja. Tijekom tri dana događanja očekivalo se sudjelovanje gotovo 10.000 posjetitelja te 100 škola. Učilište Studium […]
Pročitaj više
Novosti
16.05.2024.

3. po redu Virtualni event u sklopu projekta VET-VRkit

U ponedjeljak, 13. svibnja, održan je treći po redu virtualni event Erasmus+ projekta VET-VRkit. Događaj su organizirali španjolski partneri Inercia Digital, a bio je namijenjen nastavnicima i ostalim djelatnicima obrazovnih ustanova, VR stručnjacima te svima ostalima zainteresiranima za ovu temu. Tijekom virtualnog susreta bavili smo se ključnim temama poput: - značaja VR tehnologije u poučavanju - […]
Pročitaj više
Novosti
19.04.2024.

Virtualni događaj u sklopu Erasmus+ projekta VET-VRkit

Danas, 19. travnja, sudjelovali smo u virtualnom sastanku u sklopu Erasmus+ projekta VET-VRkit.Cilj događaja bio je učvrstiti prethodno stečeno znanje sudionika projekta te podijeliti informacije o trenutnom napretku i daljnjim planovima u svakoj od organizacija uključenih u projekt. U događaju su sudjelovali predavači koji su prethodno pohađali trening trenera u području poučavanja uz pomoću VR tehnologije i […]
Pročitaj više
1 2 3 69

Nastojimo pridonijeti 
povećanju zapošljivosti

Provedbom EU projekata priliku za besplatnim edukcijama najčešće imaju marginalizirane skupine ljudi kao što su trajno nezaposleni, osobe s osnovnim obrazovanjem te osobe s nižim razinama kvalifikacija.
EU PROJEKATA
0
EDUCIRANIH OSOBA
0
+
USPJEŠNOST PROJEKATA
0
%
Prvi/a saznaj o novostima i promotivnim akcijama Učilišta Studium

#pokrenise #promijenisve
#usmjerikarijeruupravomsmjeru
©2024 Učilište Studium - ustanova za obrazovanje odraslih
Website by 
Ascentia Digital
menuchevron-downchevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram