Upisi novih polaznika
Novosti
Naslovna
 > 
Novosti
 > 
Upisi novih polaznika

Učilište Studium već godinama stvara prepoznatljivu obrazovnu ustanovu u Vinkovcima i Slavoniji. Šest učilišta, dugi niz godina postojanja i tisuće polaznika dokaz su kvalitetnih edukacija i stručnih profesora.

Vodeća institucija u ovoj grani obrazovanja

Ova ustanova za obrazovanje odraslih predstavlja vodeću instituciju u ovoj grani obrazovanja i kao takva omogućuje svojim polaznicima vrhunske stručnjake i uvjete rada na područjima programa obrazovanja koje provodi. Dugogodišnjim radom na područjima prekvalifikacije, dokvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja svojih polaznika kontinuirano mijenjaju kvalitativnu strukturu radnog stanovništva i potencijalne radne snage na području Republike Hrvatske.

Učilište u pet gradova

Osim u Vinkovcima, Učilište Studium nalazi se u još čak pet gradova, a to su: Osijek, Vukovar, Županja, Valpovo i Bjelovar.

I ove godine Učilište Studium objavilo je početak upisa za novu generaciju polaznika. Od mnoštva edukacijskih programa kao što su programi za fizioterapeutskog tehničara, farmaceutskog tehničara, zdravstveno laboratorijskog tehničara, dentalnog asistenta, tehničara za očnu optiku, sanitarnog tehničara, tehničara za računalstvo, zaštitara, veterinara, instruktora fitnessa u teretani te instruktora fitnessa uz glazbu, sve do programa usavršavanja za voditelja projekata financiranih iz EU fondova ili iz područja javne nabave, samo su dio bogatog izbora edukacija koje ova obrazovna ustanova nudi.

Svi zainteresirani mogu pronaći Učilište Studium na adresi Ljudevita Gaja 18 u Vinkovcima, dok se sve dodatne informacije mogu dobiti na kontakt telefon 032617100 ili na broj 0913761661.

U današnjim vremenima nepovoljnih strujanja na tržištima rada, Učilište Studium kontinuirano radi na osiguranju kvalitetnih stručnih kadrova kao temelju razvoja sektora obrazovanja. Osim toga, razvijaju suradnju s renomiranim poduzećima i institucijama na području Republike Hrvatske koji polaznicima osiguravaju mentorstvo od strane stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom u radu na ciljanim poslovima, koje za cilj imaju povećanje zapošljivosti, razvoj i prilagodbu programa obrazovanja zahtjevima tržišta rada.

„U Učilištu Studium kontinuirano radimo na promicanju važnosti cjeloživotnog obrazovanja kao temeljne odrednice modernog čovjeka u društvu znanja te je naša misija sustavna prilagodba zahtjevima tržišta rada kao i razvijanje programa obrazovanja koji će omogućiti polaznicima stvaranje znanja i vještina kojima ostvaruju prednosti prilikom zapošljavanja te napredovanje na radnim mjestima. Iznimno smo ponosni na razinu znanja i stručnosti naših polaznika po završetku obrazovnog programa“, istaknula je Ana Gale, ravnateljica Učilišta Studium.

Projekti za unaprjeđenje cjeloživotnog obrazovanja

Kako bi potaknuli razvoj cjeloživotnog obrazovanja i povećali svijest o njegovoj nužnosti i potrebi Učilište Studium je tijekom svog poslovanja sudjelovalo kao nositelj i partner na nekoliko projekata značajnih za unaprjeđenje cjeloživotnog obrazovanja, od kojih se mogu izdvojiti: „INOVA – inovativne inicijative za zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba“, „Razvoj programa usavršavanja kuhara tradicijske lokalne i regionalne kuhinje – Okusi tradicije“, „Wellness kuhar za wellness turizam u Primorju i Slavoniji“, „Eko je fora“. Trenutno u provedbi imaju tri projekta: „EduAkcija – Edukacijom do povećanja zapošljivosti“, „Škole različitih jednakosti“ i „OBLAK – Obrazovanjem do lakšeg zaposlenja“ koji se provodi u suradnji s Agencijom za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA d.o.o.

Ovakvim i sličnim aktivnostima nastoji se ostvariti vizija Učilišta Studium da se razvije u vodeću obrazovnu ustanovu na hrvatskom tržištu koja s visokim stupnjem suradnje, kako s državnim tako i privatnim sektorom, stvara društvo zasnovano na cjeloživotnom obrazovanju. Uvijek treba imati na umu da ideja cjeloživotnog učenja i obrazovanja, kao put ka bržem i kvalitetnijem zapošljavanju, polazi od pretpostavke da je čovjek najveće bogatstvo društva i da zato u njega treba ulagati.

Ostale vijesti

Novosti
19.01.2024.

Održan je virtualni okrugli stol s VR stručnjacima iz Grčke, Španjolske i Hrvatske

Danas (19.1.2024.) u sklopu Erasmus+ projekta VR Training Toolkit for VET Centers održan je virtualni okrugli stol koji je okupio predavače i VR stručnjake iz Grčke, Španjolske i Hrvatske. Okrugli stol održan je na temu izazova i mogućnosti u području primjene VR tehnologije u učenju i poučavanju, a njegova svrha bila je razmjena iskustava i […]
Pročitaj više
Novosti
17.01.2024.

Drugi bilten Erasmus+ projekta Carbon Neutral Schools

U sklopu Erasmus+ projekta Carbon Neutral Schools vrijednog 400.000,00 EUR koji provodimo u suradnji s projektnim partnerima iz Latvije, Litve, Italije, Austrije, Belgije i Finske, izradili smo drugi po redu projekti bilten. U njemu ćete pronaći nešto više informacija o projektnom sastanku koji je u rujnu prošle godine održan u Grazu, kao i o e-tečaju […]
Pročitaj više
Novosti
15.01.2024.

Globalna suradnja u sustavu obrazovanja: Ivana i Andrea na Dante Eventu

Prošlog tjedna (10. – 12. siječnja), Ivana i Andrea su sudjelovale na DANTE Networking Eventu u prekrasnoj Opatiji. Ustanova za obrazovanje odraslih Dante, okupila je obrazovne stručnjake s ciljem poticanja razvoja kapaciteta i stručnosti dionika u sustavu obrazovanja, kako na nacionalnoj tako i na internacionalnoj razini. Temeljni ciljevi ovog važnog događaja obuhvaćaju nekoliko ključnih aspekata: […]
Pročitaj više
1 2 3 66

Nastojimo pridonijeti 
povećanju zapošljivosti

Provedbom EU projekata priliku za besplatnim edukcijama najčešće imaju marginalizirane skupine ljudi kao što su trajno nezaposleni, osobe s osnovnim obrazovanjem te osobe s nižim razinama kvalifikacija.
EU PROJEKATA
0
EDUCIRANIH OSOBA
0
+
USPJEŠNOST PROJEKATA
0
%
Prvi/a saznaj o novostima i promotivnim akcijama Učilišta Studium

#pokrenise #promijenisve
#usmjerikarijeruupravomsmjeru
©2024 Učilište Studium - ustanova za obrazovanje odraslih
Website by 
Ascentia Digital
menuchevron-downchevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram