Uvodimo sustav izdavanja digitalnih vjerodajnica? Edukacija u Italiji
Novosti
Naslovna
 > 
Novosti
 > 
Uvodimo sustav izdavanja digitalnih vjerodajnica? Edukacija u Italiji

Valentina, Mateja i Andrea sudjelovale su u edukaciji u slopu Erasmus+ projekta IQ-DigitS.

Edukacija pod nazivom "Kako integrirati sustav izdavanja digitalnih vjerodajnica u redovan rad ustanova za obrazovanje odraslih" održala se od 19. do 23. lipnja u Folignu u Italiji.

Europske digitalne vjerodajnice za učenje uključuju diplome, svjedodžbe, prijepise ocjena i mnoge druge vrste potvrda o ishodima učenja. Višejezične su i potpisane jedinstvenim elektroničkim pečatom (tj. digitalnim ekvivalentom pečata institucije).

Integracijom ovakvog sustava ustanovama za obrazovanje i osposobljavanje se omogućuje da lako autentificiraju, potvrde i priznaju svjedodžbe.

Više informacija o njima može se pronaći na: https://europa.eu/europass/hr/alati-europassa/digitalne-vjerodajnice

Sustav smo isprobali i testirali na vlastitim primjerima te je u slučaju Učilišta Studium, sustav testiran na programima za stjecanje mikrokvalifikacija.

Osim edukacije, s partnerima smo isplanirali sljedeće korake u provedbi IQ-DigitS projekta koji za cilj ima razvoj jedinstvene metodologije za izradu obrazovnih programa temeljenih na mikrokompetencijama te razmjenjivali iskustva s partnerskim ustanovama iz Sjeverne Makedonije, Austrije i Italije. 

Ostale vijesti

Novosti
19.01.2024.

Održan je virtualni okrugli stol s VR stručnjacima iz Grčke, Španjolske i Hrvatske

Danas (19.1.2024.) u sklopu Erasmus+ projekta VR Training Toolkit for VET Centers održan je virtualni okrugli stol koji je okupio predavače i VR stručnjake iz Grčke, Španjolske i Hrvatske. Okrugli stol održan je na temu izazova i mogućnosti u području primjene VR tehnologije u učenju i poučavanju, a njegova svrha bila je razmjena iskustava i […]
Pročitaj više
Novosti
17.01.2024.

Drugi bilten Erasmus+ projekta Carbon Neutral Schools

U sklopu Erasmus+ projekta Carbon Neutral Schools vrijednog 400.000,00 EUR koji provodimo u suradnji s projektnim partnerima iz Latvije, Litve, Italije, Austrije, Belgije i Finske, izradili smo drugi po redu projekti bilten. U njemu ćete pronaći nešto više informacija o projektnom sastanku koji je u rujnu prošle godine održan u Grazu, kao i o e-tečaju […]
Pročitaj više
Novosti
15.01.2024.

Globalna suradnja u sustavu obrazovanja: Ivana i Andrea na Dante Eventu

Prošlog tjedna (10. – 12. siječnja), Ivana i Andrea su sudjelovale na DANTE Networking Eventu u prekrasnoj Opatiji. Ustanova za obrazovanje odraslih Dante, okupila je obrazovne stručnjake s ciljem poticanja razvoja kapaciteta i stručnosti dionika u sustavu obrazovanja, kako na nacionalnoj tako i na internacionalnoj razini. Temeljni ciljevi ovog važnog događaja obuhvaćaju nekoliko ključnih aspekata: […]
Pročitaj više
1 2 3 66

Nastojimo pridonijeti 
povećanju zapošljivosti

Provedbom EU projekata priliku za besplatnim edukcijama najčešće imaju marginalizirane skupine ljudi kao što su trajno nezaposleni, osobe s osnovnim obrazovanjem te osobe s nižim razinama kvalifikacija.
EU PROJEKATA
0
EDUCIRANIH OSOBA
0
+
USPJEŠNOST PROJEKATA
0
%
Prvi/a saznaj o novostima i promotivnim akcijama Učilišta Studium

#pokrenise #promijenisve
#usmjerikarijeruupravomsmjeru
©2024 Učilište Studium - ustanova za obrazovanje odraslih
Website by 
Ascentia Digital
menuchevron-downchevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram