Uvodimo sustav izdavanja digitalnih vjerodajnica? Edukacija u Italiji
Novosti
Naslovna
 > 
Novosti
 > 
Uvodimo sustav izdavanja digitalnih vjerodajnica? Edukacija u Italiji

Valentina, Mateja i Andrea sudjelovale su u edukaciji u slopu Erasmus+ projekta IQ-DigitS.

Edukacija pod nazivom "Kako integrirati sustav izdavanja digitalnih vjerodajnica u redovan rad ustanova za obrazovanje odraslih" održala se od 19. do 23. lipnja u Folignu u Italiji.

Europske digitalne vjerodajnice za učenje uključuju diplome, svjedodžbe, prijepise ocjena i mnoge druge vrste potvrda o ishodima učenja. Višejezične su i potpisane jedinstvenim elektroničkim pečatom (tj. digitalnim ekvivalentom pečata institucije).

Integracijom ovakvog sustava ustanovama za obrazovanje i osposobljavanje se omogućuje da lako autentificiraju, potvrde i priznaju svjedodžbe.

Više informacija o njima može se pronaći na: https://europa.eu/europass/hr/alati-europassa/digitalne-vjerodajnice

Sustav smo isprobali i testirali na vlastitim primjerima te je u slučaju Učilišta Studium, sustav testiran na programima za stjecanje mikrokvalifikacija.

Osim edukacije, s partnerima smo isplanirali sljedeće korake u provedbi IQ-DigitS projekta koji za cilj ima razvoj jedinstvene metodologije za izradu obrazovnih programa temeljenih na mikrokompetencijama te razmjenjivali iskustva s partnerskim ustanovama iz Sjeverne Makedonije, Austrije i Italije. 

Ostale vijesti

Novosti
20.06.2024.

Transnacionalni sastanak projekta TeleNursing

Djelatnice projektnog ureda prošlog su tjedna, od 11. do 13. lipnja, boravile u prekrasnom talijanskom gradiću Folignu u sklopu transnacionalnog sastanka projekta TeleNursing. Sastanak, organiziran od strane partnera EGInA Srl, bio je fokusiran na daljnju provedbu projektnih aktivnosti, definiranje izgleda platforme te implementaciju programa obrazovanja. Program obrazovanja u okviru projekta posvećen je telemedicini, a projektni partneri […]
Pročitaj više
Novosti
12.06.2024.

Peti bilten Erasmus+ projekta IQ-DigitS

Erasmus plus projekt IQ-DigitS nakon 30 mjeseci uspješne suradnje s projektnim koordinatorima iz Sjeverne Makedonije te partnerima iz Austrije i Italije, bliži se kraju. Peti po redu projektni bilten donosi novosti o finaliziranju projektnih rezultata. NEWSLETTER
Pročitaj više
Novosti
11.06.2024.

Natječaj za dodjelu sredstava za prekvalifikaciju

Pozivamo zainteresirane da se prijave na natječaj jer će HŽ infrastruktura financirati 3 prekvalifikacije za obrazovni program kojim se stječe zvanje elektrotehničar u Učilištu Studium u Vinkovcima. Rok za prijavu je 1. srpnja 2024., a ostali detalji nalaze se u tekstu Natječaja. NATJEČAJ
Pročitaj više
1 2 3 70

Nastojimo pridonijeti 
povećanju zapošljivosti

Provedbom EU projekata priliku za besplatnim edukcijama najčešće imaju marginalizirane skupine ljudi kao što su trajno nezaposleni, osobe s osnovnim obrazovanjem te osobe s nižim razinama kvalifikacija.
EU PROJEKATA
0
EDUCIRANIH OSOBA
0
+
USPJEŠNOST PROJEKATA
0
%
Prvi/a saznaj o novostima i promotivnim akcijama Učilišta Studium

#pokrenise #promijenisve
#usmjerikarijeruupravomsmjeru
©2024 Učilište Studium - ustanova za obrazovanje odraslih
Website by 
Ascentia Digital
menuchevron-downchevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram