Završna konferencija projekta "EduAkcija" održana je online
Novosti
Naslovna
 > 
Novosti
 > 
Završna konferencija projekta "EduAkcija" održana je online

Dana 21.01.2020. godine, u skladu s epidemiološkim mjerama putem aplikacije Zoom održana je završna konferencija projekta “ EduAkcija – edukacijom do povećanja zapošljivosti” u svrhu predstavljanja projekta i projektnih aktivnosti koje su se odvijale u sklopu trajanja projekta.

Nositelj projekta je Učilište Studium – ustanova za obrazovanje odraslih a partner na projektu je HZZ PU Vukovar. Projekt se provodio na lokaciji Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije kroz 36 mjeseci trajanja projekta (25.01.2018. – 25.01.2021.).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda a odobren je za financiranje u sklopu programa dodjele bespovratnih sredstava: “Podrška obrazovanju odraslih polaznika uključivanjem u prioritetne programe obrazovanja, usmjerene unapređenju vještina i kompetencija polaznika u svrhu povećanja zapošljivosti.”

Opći cilj projekta bio je povećanje konkurentnosti na tržištu rada povećanjem razine znanja, vještina i kompetencija odraslih osoba na području Slavonije, Baranje i Srijema i to osposobljavanjem, usavršavanjem i prekvalifikacijama.

U sklopu projekta provedeno je 8 grupa obrazovanja koji su se provodili na lokacijama Učilišta Studium u Vukovaru i Osijeku.

Programi koji su se provodili u sklopu projekta su:

  • Osposobljavanje – zavarivač/ica TIG postupkom
  • Usavršavanje za poslove montera/ke fotonaponskih sustava
  • Osposobljavanje za jednostavne poslove u kuharstvu
  • Osposobljavanja za poslove barmena/ice
  • Prekvalifikacija za zanimanje kuhar/ica
  • Prekvalifikacija za zanimanje konobar/ica program.

Ciljna skupina projekta bile su dugotrajno nezaposlene osobe i osobe s nižim razinama kvalifikacija te je ukupno u sklopu projekta 86 osoba steklo kvalifikacije.

Ovaj projekt imao je za cilj educirati odrasle osobe kako bi se olakšalo zapošljavanje ciljnih skupina koje su teže zapošljive zbog nižih razina obrazovanja.

Ostale vijesti

Novosti
09.07.2024.

Natječaj za dodjelu sredstava za prekvalifikaciju - produljenje

Pozivamo zainteresirane da se prijave na Natječaj HŽ Infrastrukture za dodjelu sredstava za prekvalifikacije. HŽ Infrastruktura financira 3 prekvalifikacije za obrazovni program kojim se stječe zvanje elektrotehničar u Učilištu Studium u Vinkovcima. Rok za prijavu produžen je do 19. srpnja 2024., a ostali detalji nalaze se u tekstu Natječaja. Pod troškovima prekvalifikacije podrazumijevaju se troškovi […]
Pročitaj više
Novosti
03.07.2024.

Prvi maturalac Učilišta Studium

Naš prvi maturalac je bio nezaboravan!  Kako bismo našim polaznicima pružili potpuno iskustvo obrazovanja, Učilište Studium je organiziralo maturalno putovanje u prekrasnu Veneciju i otoke Lagune.  Sjajna ekipa od 65 polaznika, njihovih pratnji i četvero naših djelatnika i nastavnika krenula je u petak navečer i nakon ugodne noćne vožnje stigla u Punta Sabbioni. Tamo smo […]
Pročitaj više
Novosti
20.06.2024.

Transnacionalni sastanak projekta TeleNursing

Djelatnice projektnog ureda prošlog su tjedna, od 11. do 13. lipnja, boravile u prekrasnom talijanskom gradiću Folignu u sklopu transnacionalnog sastanka projekta TeleNursing. Sastanak, organiziran od strane partnera EGInA Srl, bio je fokusiran na daljnju provedbu projektnih aktivnosti, definiranje izgleda platforme te implementaciju programa obrazovanja. Program obrazovanja u okviru projekta posvećen je telemedicini, a projektni partneri […]
Pročitaj više
1 2 3 71

Nastojimo pridonijeti 
povećanju zapošljivosti

Provedbom EU projekata priliku za besplatnim edukcijama najčešće imaju marginalizirane skupine ljudi kao što su trajno nezaposleni, osobe s osnovnim obrazovanjem te osobe s nižim razinama kvalifikacija.
EU PROJEKATA
0
EDUCIRANIH OSOBA
0
+
USPJEŠNOST PROJEKATA
0
%
Prvi/a saznaj o novostima i promotivnim akcijama Učilišta Studium

#pokrenise #promijenisve
#usmjerikarijeruupravomsmjeru
©2024 Učilište Studium - ustanova za obrazovanje odraslih
Website by 
Ascentia Digital
menuchevron-downchevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram