Završna konferencija projekta "EduAkcija" održana je online
Novosti
Naslovna
 > 
Novosti
 > 
Završna konferencija projekta "EduAkcija" održana je online

Dana 21.01.2020. godine, u skladu s epidemiološkim mjerama putem aplikacije Zoom održana je završna konferencija projekta “ EduAkcija – edukacijom do povećanja zapošljivosti” u svrhu predstavljanja projekta i projektnih aktivnosti koje su se odvijale u sklopu trajanja projekta.

Nositelj projekta je Učilište Studium – ustanova za obrazovanje odraslih a partner na projektu je HZZ PU Vukovar. Projekt se provodio na lokaciji Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije kroz 36 mjeseci trajanja projekta (25.01.2018. – 25.01.2021.).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda a odobren je za financiranje u sklopu programa dodjele bespovratnih sredstava: “Podrška obrazovanju odraslih polaznika uključivanjem u prioritetne programe obrazovanja, usmjerene unapređenju vještina i kompetencija polaznika u svrhu povećanja zapošljivosti.”

Opći cilj projekta bio je povećanje konkurentnosti na tržištu rada povećanjem razine znanja, vještina i kompetencija odraslih osoba na području Slavonije, Baranje i Srijema i to osposobljavanjem, usavršavanjem i prekvalifikacijama.

U sklopu projekta provedeno je 8 grupa obrazovanja koji su se provodili na lokacijama Učilišta Studium u Vukovaru i Osijeku.

Programi koji su se provodili u sklopu projekta su:

  • Osposobljavanje – zavarivač/ica TIG postupkom
  • Usavršavanje za poslove montera/ke fotonaponskih sustava
  • Osposobljavanje za jednostavne poslove u kuharstvu
  • Osposobljavanja za poslove barmena/ice
  • Prekvalifikacija za zanimanje kuhar/ica
  • Prekvalifikacija za zanimanje konobar/ica program.

Ciljna skupina projekta bile su dugotrajno nezaposlene osobe i osobe s nižim razinama kvalifikacija te je ukupno u sklopu projekta 86 osoba steklo kvalifikacije.

Ovaj projekt imao je za cilj educirati odrasle osobe kako bi se olakšalo zapošljavanje ciljnih skupina koje su teže zapošljive zbog nižih razina obrazovanja.

Ostale vijesti

Novosti
19.04.2024.

Virtualni događaj u sklopu Erasmus+ projekta VET-VRkit

Danas, 19. travnja, sudjelovali smo u virtualnom sastanku u sklopu Erasmus+ projekta VET-VRkit.Cilj događaja bio je učvrstiti prethodno stečeno znanje sudionika projekta te podijeliti informacije o trenutnom napretku i daljnjim planovima u svakoj od organizacija uključenih u projekt. U događaju su sudjelovali predavači koji su prethodno pohađali trening trenera u području poučavanja uz pomoću VR tehnologije i […]
Pročitaj više
Novosti
18.04.2024.

Carbon Neutral Schools: projektni sastanak u Rimu

16. travnja u Rimu je održan treći po redu projektni sastanak u sklopu Erasmus+ projekta Carbon Neutral Schools. U projektu su sudjelovali predstavnici obrazovnih ustanova i organizacija iz Latvije, Litve, Italije, Finske, Austrije i Hrvatske. Sastanak je za cilj imao pregled dosadašnjih i planiranje nadolazećih projektnih aktivnosti. U sklopu projekta do sada je izrađena mapa […]
Pročitaj više
uciliste studium
Novosti
11.04.2024.

Specijalistički program izobrazbe iz područja javne nabave

O PROGRAMU: Učilište Studium - ustanova za obrazovanje odraslih, kao nositelj ovlaštenja (Klasa: UP/I-406-01/14-01/13, Ur.broj: 526-06-02-02-02/1-20-11, vrijedi do 03.11.2023.) organizira SPECIJALISTIČKI PROGRAM IZOBRAZBE U PODRUČJU JAVNE NABAVE (ev.broj 2022-0042::0002) prema odredbama izmijenjenog Zakona o javnoj nabavi (NN br. 90/11, 83/13, 143/13 i 13/14 – Odluka USRH) (www.javnanabava.hr). PRIJAVA Prijaviti se možete popunjavanjem prijavnice koju možete skinuti OVDJE. […]
Pročitaj više
1 2 3 68

Nastojimo pridonijeti 
povećanju zapošljivosti

Provedbom EU projekata priliku za besplatnim edukcijama najčešće imaju marginalizirane skupine ljudi kao što su trajno nezaposleni, osobe s osnovnim obrazovanjem te osobe s nižim razinama kvalifikacija.
EU PROJEKATA
0
EDUCIRANIH OSOBA
0
+
USPJEŠNOST PROJEKATA
0
%
Prvi/a saznaj o novostima i promotivnim akcijama Učilišta Studium

#pokrenise #promijenisve
#usmjerikarijeruupravomsmjeru
©2024 Učilište Studium - ustanova za obrazovanje odraslih
Website by 
Ascentia Digital
menuchevron-downchevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram